Сергей Станишев: Сложен е край на една практика за политическа селекция на общините

Май 15, 2014 Новини БСП 0 865

За последните месеци от работата на правителството показахме отношение към Плевен и областта

За последните месеци от работата на правителството показахме отношение към Плевен и областта. Близо 14 млн. лв. е стойността на одобрените проекти за областта. Това решава конкретни проблеми на редица общини, включително и на Плевен, защото знаете, че са одобрени 2 млн. лв. за проектирането на спортната зала, същинското финансиране ще бъде осигурено през следващата година, като ангажимента на правителството на Орешарски е да продължим с финансирането на регионите и през следващите години от мандата. Това заяви на пресконференция в Плевен лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. По думите му сложен е край на една практика за политическа селекция, на дискриминация към общините, които не са били от ГЕРБ. „Стараем се да помагаме на всички общини. По инициатива на народните представители от КБ от област Плевен поставих въпроса пред кабинета да се отпуснат целеви средства за пръскането против комари, това вече е направено”, допълни Станишев.

Сергей Станишев: Г-н Прокопиев няма ли да се извини, че в името на конкретни свои  икономически интереси четем в медиите указания, които дискредитират действията на правителството

Станишев коментира и исканото от Прокопиев публично извинение: Не мога да разбера защо трябва да се извинявам аз за това, че коментират нещо, което излиза в медиите. Обадиха ми се и ме попитаха какво е мнението ми, тъй като съм засегнат там в тази негова кореспонденция. Бих попитал г-н Прокопиев не го ли е срам, няма ли да се извини, че в името на конкретни свои  икономически интереси, това което четем в медиите - указания, опорни точки към медии, неправителствени организации, към партии едва ли не какво да правят е да се дискредитират действията на правителството, което се опитва да въведе ред, ЕРП – та да спазват законодателството, да уважават българските граждани? Според Станишев очевидно е описан един сценарий за дискредитация на правителството и на държавата и забърква освен всичко останало и европейски институции - Кристалина Георгиева, енергийния комисар Йотингер, което едва ли не трябва да обслужат неговия икономически и политически интерес. „Дори бих препоръчал на медиите да направите анализ кои са подбудителите на тези действия през последните седмици и да си направите изводи за това, което се случи. Г-н Прокопиев и неговите медии спомняте ли си какъв шум вдигаха за „опорните точки” на БСП?, попита в заключение лидерът на социалистите Сергей Станишев.