Сергей Станишев: Само БСП води активна политическа кампания

Май 14, 2014 Новини БСП 0 904

За съжаление почти липсва европейски дебат в България за мястото ни в ЕС, каква България искаме да видим, какво да отстояваме и как да постигнем повече

За съжаление почти липсва европейски дебат в България за мястото ни в ЕС, каква България искаме да видим, какво да отстояваме и как да постигнем повече. Това заяви пред журналисти в Ловеч председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. По думите му това се дължи на факта, че много от българските политици са затънали в дълбок провинциализъм. Той подчерта, че за ГЕРБ кампанията е една „махленска разправия“ – без факти, без аргументи и без визия, както за ЕС, така и за България. „В тази кампания съм поел ангажимент пред моята партия да посетя всички региони. Във всеки регион съм в 2 до 3 общини и се срещам с десетки хиляди хора. Виждаме, че активна политическа кампания с аргументи води само БСП”, категоричен бе той. Лидерът на БСП поясни, че другите партии разчитат или на популизъм,  или на сенчести методи на работа, които са подмолни. „Резултатите от тази кампания обаче ще бъдат прекалено важни за посоката на развитие на Европа, което ще се отрази и на България”, каза още той.

Станишев наблегна, че сега е моментът гражданите на Европа да променим посоката на развитие на ЕС  и това е съвсем реалистично. „Всички социологически анализи и проучвания в Европа дават шансове на социалистите да спечелим най-много мандати в ЕП и от там да се излъчи президент на ЕК. Вече имаме 12 премиери и това ще промени решително посоката на развитие на ЕС и изграждането на една нова Европа, каквато е заявена и в манифеста на ПЕС“, допълни той.

Преди пресконференцията той бе посрещнат от членове и симпатизанти в Ловеч с хляб, сол и червена роза. След това той се разходи из града, разговаря с граждани и мина по легендарния покрит мост на Кольо Фичето, където се срещна със занаятчии. На срещаadта с медиите и обиколката му из града присъстваха и народните представители от ПГ на КГ Емил Райнов, Димитър Горов, областният управител Милко Недялков, кметът на Ловеч Милко Казанджиев, Васил Василев, зам.министър на културата, както и зам. кметът на града Младен Младенов и зам.-областен Цецка Димитрова.