Кирил Добрев: Дайте да се разпиша за вота на недоверие, че да довършим закона за МВР

Май 13, 2014 Новини БСП 0 1043

Внасянето на мотивите за вот на недоверие от страна на ГЕРБ се бави

Внасянето на мотивите за вот на недоверие от страна на ГЕРБ се бави. Има две причини – или са затруднени с мотивите или имат проблем със събирането на подписи. С мотивите не мога да им бъда полезен, защото за 4 години цената на тока само скачаше, а ние я намалихме. Но пък съм готов  да дам подписа си за внасянето на вота, при условие, че отделим 30 мин. и довършим закона за МВР.

 За първи път въвеждаме регламент за плащене на извънредния, нощния труд и времето на разположение на служителите на МВР. Хората от системата вече не вярват на обещания. Искат реални действия. Стотици са заведените и спечелени дела за изплащане на извънредния труд, дори Цветанов беше осъден за ваучерите за храна на служителите, които пак ние платихме. Законът за МВР ще доведе и до повишаване на заплатите, както и за това, че полицаите за първи път от 1989г. ще имат солидарна социална закрила. С промените ще се позволи и ясно кариерно развитие. На всички им писна от уредените конкурси на ГЕРБ. Стотици с висше образование чакат новия закон, за да получат своите офицерски длъжности.

От едната страна на барикадата са ГЕРБ с Цветанов и Борисов, пригласят им Атанас Атанасов и Минчо Спасов, последният известен сред полицаите като Минчо с’тинката, а от другата – 50 000 служители на МВР. Писна ми, дайте да подписвам мотивите за вота на недоверие, че да довършим закона за МВР.