Георги Пирински се срещна с миньори от Перник

Май 12, 2014 ПЕРНИК Новини БСП 0 1102

Кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Георги Пирински се срещна с миньори от рудник „Бела вода” в Перник

Кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Георги Пирински се срещна с миньори от рудник „Бела вода” в Перник. Той каза, че е предизвикателство да говори пред миньори, тъй като те са хора, видели много от трудностите на живота . Според него на 25 май ще се избират не просто едни евродепутати, а и цялостната политика на Европа.

„Европа се нуждае от нова индустриална политика. С европейските профсъюзи сме създали план за инвестиции за създаване на работни места. Замислете се каква щеше да е съдбата на вашата мина, ако беше продължило управлението на предишното правителство, което имаше за задача да включва други мощности. Нашето правителство още с идването си се ангажира за създаването на нов живот на българската промишленост. Без производство няма да има и електропроизводство”, категоричен бе Пирински.

Според него десните искат да задълбочават пазарните стимули. „Но когато оставим пазара да се оправя сам, той изпраща парите при силните. Дайте ни подкрепата си, за да направим това, което вие искате”, каза той.

 

Според депутата от КБ Таско Ерменков, който е член на енергийната комисия в парламента, повечето миньори са минали по пътя на безработицата. „Много е тежко, когато се прибереш вкъщи и няма защо да излезеш, няма къде да отидеш. Това е бич за цяла Европа. Само чрез индустриализацията можем да се справим”, каза още Ерменков. Той бе категоричен, че не може да се води лява политика, ако в Европа има дясно управление. „Само когато в Европа има леви политици и социално управление, може да има лява политика за работните места .