Изпълнените ангажименти и грижата за хората в условията на криза ще са в основата на предизборната кампания на БСП

Апр 21, 2009 Новини БСП 1 1706

Корнелия Нинова: Даваме си сметка каква е опасността за страната в лицето на коалицията, която се задава между ДСБ и ГЕРБ Поставихме си за цел да сме първи по резултат на тези избори

Корнелия Нинова: Даваме си сметка каква е опасността за страната в лицето на коалицията, която се задава между ДСБ и ГЕРБ

Поставихме си за цел да сме първи по резултат на тези избори. Това обяви говорителят на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията, на което беше обсъдена стратегията за кампанията за предстоящите избори. Нинова разясни, че кампанията на Коалиция за България ще се опира на три стълба. На първо място ще бъден направен отчет за изпълненото до сега. БСП има с какво да застане с открито лице и чело пред гражданите и избирателите, заяви Нинова. На второ място - ще бъдат назовани проблемите, които са останали нерешени през този управленски мандат, но БСП ще посочи пътя за тяхното разрешаване в следващия. И трето - ще бъде разяснено на гражданите какво предлагат социалистите, водени от грижата за хората, в условията на икономическа криза. БСП ще насочи усилията си в гарантирането на стабилност и сигурност на управлението. Партията ще предложи управление, почиващо на интелигентен и разумен подход към конкретните проблеми на хората. Даваме си сметка каква е опасността за страната в лицето на коалицията, която се задава между ДСБ и ГЕРБ, коментира Нинова.

Законът за мажоритарния избор на народни представители се забави и все още не е приет. Според говорителя на БСП това е причината да се забави и Коалиция за България със своите кандидати в листите. Най-важната тема за нас е въвеждането на мажоритарното начало, напомни Нинова.

Говорителят на партията изрази и тревогата на БСП от зачестилите отвличания в последните дни. В тази връзка социалистите настояват да се вземат спешни законодателни и организационни мерки срещу групите, които се занимават с този вид престъпления. Настояваме да се мобилизира целият ресурс на държавата за справяне с този проблем, който се превръща в съществен за нашите граждани, зави Нинова. От БСП изразиха подкрепата си за мерките, които МВР предлага за законодателни промени. Те включват промени в Наказателния кодекс, които да предвиждат най-тежки наказания за този вид престъпления - отнемане на имущество на хора, които се занимават с подготовка и извършване на отвличания. Необходимо и да се спре продажбата на анонимни SIM карти, както и в най-скоро време МВР да се снабди с нужната техника, за да се облекчи работата на полицаите в разкриването на тези престъпления.