Георги Гергов: Листата на БСП е добра и балансирана

Мар 16, 2014 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1066

Листата, с която БСП ще се яви на изборите за Европейски парламент е добра и балансирана,  това коментира председателят на ГС и ОблС на БСП – Пловдив Георги Гергов

Листата, с която БСП ще се яви на изборите за Европейски парламент е добра и балансирана,  това коментира председателят на ГС и ОблС на БСП – Пловдив Георги Гергов. "Личностите в нея  са доказали се в своята професионална сфера професионалисти, сред тях са водещи лица в БСП и левицата, както и неоспорими експерти, представители на гражданското общество като проф. Андрей Пантев и  политическия антрополог Достена Лаверн", допълни той.

По думите му за първи път в листата, в първата десетица има трима пловдивчани и това е   ясен знак за значимостта на Пловдив: Достена Лаверн, журналистът от вестник Дума Александър Симов, който е бил и в листата на БСП в Пловдив и на преминалите избори за  Народно събрание и Ия Петкова – Гурбалова, която е  директор на филиала на НПИ «Димитър Благоев» в Пловдив.

 "Предстои ни, в рамките на кампанията да върнем отново в обществото въпросите за водената от БСП европейската политика като единствен път за постигане на нашите национални цели, за социално-икономически напредък и повишаване на заетостта,  за намаляване на бедността и  развитие на общините", каза лидерът на социалистите в Пловдив и областта.

"В този смисъл единодушната подкрепа на Националния съвет за БСП Сергей Станишев като водач на листата е подкрепа за него и като Президент на ПЕС и единствен до този момент политически лидер поел отговорност да изведе политиките на партията  и  продължи  усилията, започнати от  БСП  да върне България на хората, да отстояваме националните интереси в Европейския съюз и да работим за  просперираща и справедлива България", категоричен бе Георги Гергов.