Борислав Гуцанов: До края на годината 94 км пьтища ще бъдат завършени

Мар 16, 2014 Новини БСП 0 767

От Министерството на регионалното развитие няма загубен нито един лев от парите, които бяха предоставени на България

От Министерството на регионалното развитие няма загубен нито един лев от парите, които бяха предоставени на България. Нещо, което се коментираше много от опозиционните партии. Това заяви Борислав Гуцанов, народен представител от ПГ на КБ и председател на Комисия по регионална политика и местно самоуправление в НС, пред журналисти по време на провеждания днес семинар в Боровец. По неговите думи над половин милиард са разплатените пари за първите 8 месеца с бенефициентите по строителството основно на пътища. „655 млн ще разплатим до края на годината. Може да се прецени колко работни места са спасени, колко заплати от тук нататък са платени. Нещо, което беше спряло да се прави“, допълни той.

По повод обвиненията на опозицията, че не се строят пътища Гуцанов обясни, че до края на годината 94 км ще бъдат завършени и това са: Лот 1 и Лот 2, „Марица“ – 65 км; „Струма“, Лот 4 – 15км; дъгата за софиянци ще бъде завършена и обходният път на Враца – 6,8 км. „Дали някой друг за толкова кратък период от време е правил почти 100 км?“, попита той. Гуцанов посочи като нещо много интересно стартирането на ремонти на третокласната пътна мрежа, които са повече от 35%. "Само за тази година са над 50 млн. Аз поздравявам министър Терзиева и министерството за тази програма за рехабилитация на пътищата, които са от изключителна важност“, каза още Гуцанов.

Народният представител заяви и че започват да се строят 2 нови язовира. По думите му единият е „Пловдивци“ за 40 млн.лв, заедно с пречиствателната станция и „Луда Яна“ за 52 млн. лв., както и рехабилитацията на язовир „Студена“, по програмата за безводие - 20 млн. лв. "Аз не знам до сега да сме имали министър, който да се е отнесъл по подобен начин и към този толкова важен проблем“, заяви той. Депутатът уточни, че парите за язовирите са от бюджета, а по европейските фондове до края на годината трябва да бъдат усвоени общо 1 млрд 860 млн евро. „Винаги програмни периоди са се правили от правителства на БСП и наши кабинети, след което овациите са били обирани от други. Сега отново ние правим следващия програмен период 2014 - 2020г, но се надявам, че този път овациите ще бъдат обрани от социалистическо правителство“, заключи Борислав Гуцанов.