Сергей Станишев: Тук сме, за да начертаем план за действие от тук нататък

Мар 15, 2014 Новини БСП 0 898

Мисля, че и парламентарната група, и кабинетът имахме нужда от този семинар в изключително важен момент от работата на правителството и НС

Мисля, че и парламентарната група, и кабинетът имахме нужда от този семинар в изключително важен момент от работата на правителството и НС. Удържахме на огромен натиск, правителството и парламентът устояха и искам да благодаря на всички народни представители, министри, зам.-министри, политически кабинети, че в тази абсолютно ненормална ситуация не само удържаха на реванша, който ГЕРБ се опита да реализира тогава, но се свършиха много неща – и за държавата, и за хората, и за икономиката. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев при откриването на семинара на ПГ на КБ и представители на правителството, който започва днес в Боровец. „Тук сме, за да начертаем план за действие от тук нататък. Моментът е много подходящ да се премине към по-целенасочено, стратегическо и последователно действие за реализацията на програмата на правителството“, поясни Станишев. По думите му основната отговорност лежи върху БСП като мандатоносител. „Това предопределя основните политики на кабинета да бъдат много добре координирани с партията и разбира се в диалог с нашия партньор в управлението ДПС. Наясно сме, че в началото нямаше чуваемост към това, което правителството вършеше. Сега има възможност да се очертае перспектива“, каза още лидерът на социалистите.

По думите му утре предстои важна дискусия за реиндустриализацията на България. „Как ще работим по тази програма, как ще постигнем това да бъде една смислена, с добри инструменти национална програма, как да привлечем подкрепа за нея, защото тя дава възможности за икономиката, дава перспектива за хората“, поясни Станишев.

Според лидера на социалистите има необходимост от по-цялостни промени в сектора здравеопазване, в сферата в средното образование, регионалната политика, инвестиционна и др.