Георги Свиленски: Оцеляването на хората в държавата ни е приоритет

Мар 13, 2014 Новини БСП 0 774

Опитваме се да направим така, че хората да оцелеят след четиригодишното управление на ГЕРБ, което насаждаше в обществото страх, омраза и злоба

Опитваме се да направим така, че хората да оцелеят след четиригодишното управление на ГЕРБ, което насаждаше в обществото страх, омраза и злоба. Но явно има и недоволни от това, че правителството работи. Това заяви Георги Свиленски, народен представител от ПГ на КБ и зам.-председател на Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения в НС, в студиото на ТВ7. На въпрос свързан с вчерашните разгорещени дебати за Закона за пътищата, депутатът обясни различията в предложенията, породили напрежението. „Колегите от ГЕРБ предложиха да бъдат прелицензирани всички сервизи от транспортното министерство. Те обаче излагат мотиви, които не кореспондират с действията, които правят. Пример за това е тезата, че с предложенията им ще се спре сивият сектор, от една страна. От друга, те смятат, че ще може да спре изхвърлянето на отпадъци, като отработени масла, гуми и други. Аз съм убеден, че това няма да се случи“, заяви народният представител от КБ. По думите му с лицензиране на сервизите обаче, проблемите в сектора няма да се решат.

Няма да подкрепим предложението на ГЕРБ за прелицензиране на автосервизите

„Ние няма да подкрепим предложението на ГЕРБ за прелицензиране на автосервизите“, категорично заяви Георги Свиленски. Според него причината за решението е, че това е първата стъпка от промените в нормативната уредба. „Аз обаче искам да видя всичките предложения. Ако се приеме само това, то в рамките на няколко месеца ще спрат работа една немалка част от автосервизите в страната“, заключи той.