Доц.д-р Красимир Мурджев се срещна с избиратели в Пловдив

Мар 10, 2014 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 875

Предстоящите европейски избори, новият Изборен кодекс, здравната политика и събитията в Украйна бяха акцентите в срещата на народния представител от БСП – Пловдив доц

Предстоящите европейски избори, новият Изборен кодекс, здравната политика и събитията в Украйна бяха акцентите в срещата на народния представител от БСП – Пловдив доц. д-р Красимир Мурджев с граждани от район Северен. Близо 2 часа продължи разговорът на пловдивския депутат за парламентарната обстановка, законодателните решения, очакванията на хората и постигнатото до момента от правителството. БСП отстоява своите предизборни ангажименти, голяма част от тях вече са факт, а други  ще продължим да реализираме, увери аудиторията народният представител от партията. Той призна, че в системата на здравеопазването трябват реформи, но не за сметка на пациентите. БСП обеща да не се връщат лимитите за направления, затова няма да се съгласим на ограничен достъп до специалисти, гарантира хирургът. По думите му предстои разглеждането на цял пакет от закони, с които да се подобри състоянието на здравеопазването. От министерството са уверели, че работят интензивно и по въвеждането на здравната карта, което се очаква през следващата година.

Имаме различия с ДПС по редица въпроси, но фундаменталната ни цел е една и тя е кабинетът да работи за икономическото, институционалното и социалното  възстановяване на  България, посочи пловдивският депутат. Той изтъкна значението на изборите за Европарламент като подчерта, че победа на социалистите означава и нова посока за Европа, а в този смисъл и за България. По отношение на кризата в Украйна доц. Мурджев настоя за мирно решение, без военни действия и без насилие. Той обяви пред аудиторията, че всеки първи понеделник от месеца ще провежда редовна приемна за граждани в район Северен.