Сергей Станишев откри Президиума на ПЕС, с участието на Мартин Шулц

Фев 28, 2014 Новини БСП 0 1375

Веднага след срещата си с активистите на ПЕС, по случай тяхното обучение за общоевропейската кампания на ПЕС „От врата на врата“, президентът на партията и лидер на БСП Сергей Станишев и Мартин Шулц взеха участие в заседанието на Президиума на ПЕС

Веднага след срещата си с активистите на ПЕС, по случай тяхното обучение за общоевропейската кампания на ПЕС „От врата на врата“, президентът на партията и лидер на БСП Сергей Станишев и Мартин Шулц взеха участие в заседанието на Президиума на ПЕС. След като приветства Мартин Шулц при откриването на заседанието, Станишев изрази силното си убеждение, че с избирането  му за общ кандидат на ПЕС за президент на ЕП на Конгреса утре, ПЕС няма как да не спечели убедително евроизборите. На срещата Станишев подчерта, че другото важно, което предстои утре, е приемането на Манифеста след много поправки и предложения  и единодушно подкрепен от всички партии и организации членки на ПЕС. „Той ще бъде изключително полезен за нашата обща кампания, а и за кампанията на всяка една от партиите, които са в нашето семейство“, каза още Станишев. По думите му по този начин ще се допълнят и подпомогнат и националните платформи. На срещата беше обсъдена общата кампания на ПЕС за предстоящите избори. Участниците в заседанието изразиха един по един силната си подкрепа за общата кандидатура на Мартин Шулц.

На него присъстваха още: президентът на ПЕС-Жени Зита Гурмай и генералният секретар на ПЕС Ахим Поуст. От българската делегация участие взеха: Кристиан Вигенин, Деница Караджова и Красимир Янков.