БСП Родопи: ГЕРБ упражняват политически натиск върху общински съветници

Фев 20, 2014 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 792

Опит за натиск върху общински съветници предшестваше днешното заседание на Общински съвет „Родопи”

Опит за натиск върху общински съветници предшестваше днешното заседание на Общински съвет „Родопи”. Предсрочното прекратяване правомощията на председателя на Общинския съвет в община „Родопи” Георги Ташев, което  бе поискано  и от съветниците от БСП, с мотивите, че той редовно внася докладни, чието съдържание не налага спешен порядък без становище на  постоянните комисии.

Предложението бе гласувано и  Георги Ташев вече не е председател на Общинския съвет.

Свалянето му от власт обаче бе предшествано от опит за политически рекет върху съветници от БСП. Даниела Дамянова, старши специалист КРИТ, с над 35 години трудов стаж при управление на общината от различни политичски сили в община Родопи е била притисната от  кмета Пламен Спасов, заместникът му Таня Бочукова и Георги Ташев да подаде заявление за напускане или да „посъветва”  общинския съветник от БСП Илина Вутова, която е нейна дъщеря да преосмисли днешното си гласуване.

 Не сме учудени от поведението на  ръководството на общината, каза Павел Михайлов, ръководител на групата съветници от БСП. Такова е поведението на повечето представители на ПП ГЕРБ във властта. Това е арогантно поведение, изнудване на хора с доказани качества, което  за пореден път доказва колко низко може да падне човек, ползващ поста си за политически реваншизъм,  категоричен е Михайлов.

 Това не е първото политическо уволнение, извършено от Спасов и екипът му, след като в началото на миналата година бяха уволнени служители на  на местни данъци и такси, чието единствена грешка бе принадлежност към БСП, припомня още Павел Михайлов.

  БСП ”Родопи” категорично възразява срещу това  грубо погазване на всички  морални норми. Евентуалното отстраняване или оказването на тормоз върху служители на общината, чиято политическа принадлежност не  се харесва на сега управляващите ще считаме за политическа репресия и ще сезираме отговорните за това институции, се казва и в декларация на  левицата. Жителите на община «Родопи» трябва да знаят, че зад уволненията на служители на общината се крият политически реваншизъм и лични амбиции, а това ще доведе до намаляване на административния капацитет и до вреди за общината, категорични са от БСП.