Хиляди се простиха с Димчо Михалевски

Фев 19, 2014 Новини БСП 0 806

Хиляди граждани на Кърджали и цялата страна се простиха днес с народния представител от „Коалиция за България“ Димчо Михалевски

Хиляди граждани на Кърджали и цялата страна се простиха днес с народния представител от „Коалиция за България“ Димчо Михалевски. Поклонението се състоя между 12 и 15 ч. в централния храм на Кърджали, църквата Св.”Георги Победоносец”. За поклонението пристигна  голяма част от парламентарна група на „Коалиция За България”, водена от председателя на 42-то народно събрание Михаил Миков, министърът на отбраната Ангел Найденов, председатели на областни и на общински съвети на БСП от цяла Южна България, кметове на общини от България и Гърция. За да си вземат сбогом с Димчо Михалевски пристигнаха и депутати от ДПС и ГЕРБ.

Михаил Миков: Ние трябва да се утешаваме, че ще помним Димчо винаги с онази диря, която той остави

„Този ден е тъжен. Ще изпратим Димчо в последния му път. Но днес тук, пред него, трябва да си припомним неговата енергия, ентусиазъм, неговата сила, с която защитаваше интересите на тези, които му даваха доверие. С онзи неувяхващ ентусиазъм и вяра, че можеш да направиш нещо добро за хората“, заяви председателят на НС Михаил Миков. „Аз мисля, че сега, когато сме застанали пред него, ние трябва да се утешаваме, че ще помним Димчо винаги с онази диря, която той остави. Диря в името на хората. Но и диря на любящ и обичащ човек. На човек, който оценява хората не по това какъв пост имат, каква вяра, какъв етнос, а ги оценява като хора. Ще го помним с неговата компетентност, защото цяла България го помни с това. И най-вече неговата всеотдайност. Ние, колеги от парламентарната група на „Коалиция За България”, другарите му от социалистическата партия никога няма да забравим Димчо. Когато синът му, малкият Димчо стане голям, той ще се гордее. Аз съм убеден, че днес, изпращайки в последния му път нашия другар, приятел, колега, можем да кажем – Дълбок поклон, Димчо, пред дирята, която остави след себе си", заключи Михаил Миков.

По – рано днес над 50 народни представители от ПГ на „Коалиция за България“ и други парламентарни групи присъстваха на заупокойна молитва в памет на Димчо Михалевски в катедралния храм „Св. Александър Невски“.

Хиляди социалисти от цялата страна днес изразиха почитта и уважението си пред паметта Михалевски не само на поклонението в Кърджали и панихидата в София, но и в безброй писма и съболезнователни адреси до близките и съпартийците му.

Ангел Найденов: Разделихме се с човек, когото дълбоко уважаваме

Разделихме се с човек, когото дълбоко уважаваме като личност с безспорен обществен и политически авторитет, защитник и радетел за достоен начин на живот в България. Това заявява в адрес до близките министърът на отбраната Ангел Найденов. "Отиде си един млад човек, когото всички познавахме като голям професионалист в своята област, борбен и способен да преодолява препятствията пред себе си, отдаден на общата кауза", пише още той.

Георги Гергов: Димчо Михалевски бе политик, бе държавник, човек с широко сърце и неуморим дух.

Днес се разделяме с един необикновен човек. Разделяме се с болка и с усещането, че с неговата кончина една страница от историята на нашата партия се затваря, но и с мисълта, че той е оставил своя траен отпечатък върху нея и върху всички нас. Това пише председателят на ОблС БСП Пловдив Георги Гергов. "Димчо вярваше, че може, с дружни усилия да се промени политиката, да се промени живота ни и работеше усърдно в тази посока. Димчо Михалевски бе политик, бе държавник, който умееше да чува мнението на хората около себе си, беше човек, който търсеше истинността в думите и в делата. Ще го помним като човек с широко сърце и неуморим дух", се казва още в съболезнователната телеграма.

БСП Бургас: Дълбоко скърбим за загубата на Димчо

Дълбоко скърбим за голямата загуба! Изказваме най–искрени съболезнования на близките му. Това се казва в съболезнователен адрес до партия от Николай Тишев – председател на Областен съвет на БСП – Бургас и Евгений Мосинов – председател на Общински съвет на БСП - Бургас

ОблС на БСП Смолян: Родопа се раздели със свои син!

Думите са безсилни, за да изкажем мъката си от загубата на един голям българин. Родопа се раздели със свой син! Това пишат социалистите от Смолян в писмо до партията. "Димчо бе пример за подражание с неизчерпаемата си енергия, работохолизъм, загриженост. Toй бе високият родопски глас в управлението на страната. Отстояваше правата на онеправданите и помагаше на хората в беда! Той бе истински строител. Негово дело са десетки проекти, от които се полазва цялата област", пишат още те.