ОБЛАСТЕН СЪВЕТ БСП- ПЛОВДИВ

Фев 19, 2014 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 859

141 години  от гибелта на Васил Левски отбелязоха в  Карлово граждани, политици и духовници

141 години  от гибелта на Васил Левски отбелязоха в  Карлово граждани, политици и духовници.  На възпоменателната церемония пред паметника на Левски отдадоха своята почит  и народните представители от Коалиция за България Пламен Славов, председател на Комисията  по вероизповедания и парламентарна етика  и Маргарита Стоилова. Венци на признателност бяха поднесени от Парламентарната група на Коалиция за България и от Областния съвет на БСП Пловдив.

След приключване на възпоменателното честване възпитаници от СОУ „Васил Левски“ представиха спектакъла  „Свободата е семе...“, с който отбелязаоха и патронния празник на своето училище.

Горд съм, че днес съм тук, като бивш ученик на най-старото училище в Карлово и да се присъединя към Вас ученици и учители  заедно да отбележим този ден, каза в приветственото си слово  народният представител Пламен Славов. Вие показахте, че всички трябва да пазим в сърцата си завета на Левски и съм уверен, че Вие, поколенията след Вас ще запазят името  и идеите му все така чисти. Васил Левски е Апостолът и ние всички свеждаме глави пред величието и безсмъртието на една от най-светлите личности на България, каза още народния представител.