Декларация oт oбщинските съветници на БСП - Сопот

Фев 14, 2014 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1262

 Ние, общинските съветници от БСП, категорично се разграничаваме от некомпетентния анализ и от твърдението на кмета на община Сопот В

 Ние, общинските съветници от БСП, категорично се разграничаваме от некомпетентния анализ и от твърдението на кмета на община Сопот В. Личев, че разпределението на средствата от фонд „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ е направен на партиен принцип, който същият си е позволил да публикува в пловдивския сайт „Топновини БГ“.

Поредна заблуда за обществеността е, че от споменатия фонд могат да бъдат отпуснати 5 млн. лева за финансиране на корекцията, наложена за нарушения при изпълнението на проект „Пречиствателна станция за отпадни води“. Нарушения бяха констатирани и при изпълнение на проекта по ОП „Административен капацитет“, за което община Сопот също понесе сериозни санкции.

Това говори само за едно - oбщинската администрация, водена от кмета на общината не може, поради една или друга причина, да администрира качествено проекти по оперативните програми.

В последните дни ни се представя  отново  противоречива информация от кмета, че всеки момент ще започне реализацията на втория етап от проекта по ОП Околна среда - „Подмяна на водопроводната и канализационна мрежа на град Сопот“, а от официалния сайт за информация по оперативните програми на Европейския съюз научаваме, че той е спрян. Отново заради пропуснати от общинската администрация и кмета срокове.

В проекта за  Бюджет 2014 на Община Сопот  няма предвидени средства за съфинансирене на втория етап, но кмета твърди, че ще намери пари, без да посочва откъде, сякаш ръководи частна фирма. Предлага ни се да влезем в пореден цирк, да гласуваме Бюджет, в който не е отбелязано, че всъщност Община Сопот е във фалит - сметките и са запорирани, имуществото описано, а същевременно г-н  Личев иска да тегли нов заем. Това е безотговорно и нагло поведение на управник, който е счел, че всяко негово действие е безнаказано.

В отговор на това негово поведение и заради информационното затъмнение, наложено от кмета Личев при реализацията на различните проекти и санкциите, които Община Сопот търпи заради некомпетентността на управляващите екипи, ние, общинските съветници от БСП ще поискаме проверка от компетентни институции, за установяване на истината.

Нашите съграждани не заслужават такова управление!