БСП-Асеновград - Поклонение

Фев 16, 2014 Новини БСП 0 823

              Повече от  2 хиляди души от община Асеноврад  и региона  се включиха днес в традициония поход- поклонение до манастира "Св

              Повече от  2 хиляди души от община Асеноврад  и региона  се включиха днес в традициония поход- поклонение до манастира "Св. Петка Мулдавска" край Асеновград. Заедно с тях пътя до манастира, където е отсядал Апостола, изминаха и народният представител от Коалиция за България Маргарита Стоилова, кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов и Манол Генов, лидер на БСП в общината. С поклонението в  манастира "Света Петка Мулдавска" започват и проявите, с които в Асеновград ще се отбележат 141 години от обесването на Васил Левски.

      В свещената обител свещеници от асеновградска духовна околия отслужиха заупокойна литургия, а 11-класници от СОУ "Св. Кирил и Методий" изнесоха рецитал, посветен на Апостола.

            Походът до светата обител, където и до днес, под бившата игуменарница е запазено скривалището на Васил Левски, е традиционен за жителите на Асеновград, но днес тук са и много българи, които отдават своята почит към Апостола на Свободата. В днешните дни имаме нужда да си припомним, че той не е делил хората по вяра и етнос, че е признавал правата на всички и се е борил за Чиста и свята Република. Под това знаме трябва и днес да застанем и да си подадем ръка в името на България, каза народния представител Маргарита Стоилова.

     Венци и цветя на признателност бяха поднесени от граждани и общественици, политици и  Младежкото обединение на БСП в Асеновград.