Сергей Станишев: Борисов и Цветанов са едно цяло - единият е идеологът, а другият - изпълнителят, единият е фасада, а другият - съдържанието на ГЕРБ

Фев 16, 2014 Новини БСП 0 765

Борисов и Цветанов са едно цяло, като това според мен е новината от днешния Конгрес на ГЕРБ

Борисов и Цветанов са едно цяло, като това според мен е новината от днешния Конгрес на ГЕРБ. Интригата, според която Цветан Цветанов ще бъде освободен като заместник на Борисов не се състоя. Единият е идеологът, а другият - изпълнителят, единият е фасада, а другият - съдържанието на партия ГЕРБ. Това заяви лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев пред агенция „Блиц”. Според лидерът на социалистите Цветанов и Борисов са неразривно свързани като сиамски близнаци, като скачени съдове. „Борисов няма кураж да се освободи от Цветанов. Не мога да определя как те са обвързани, не знам и кой с каква информация разполага, но днес Борисов за поред път потвърди, че ГЕРБ е на Цветанов”, подчерта Станишев. По думите му очакванията на Реформаторите и на обикновените граждани, че Борисов ще се освободи от Цветанов и ГЕРБ ще тръгне по нов път, не са се състояли. Според него това е потвърдило и каузата, заради която БСП четири години е стояла в опозиция. „Сега сме дали цялата си подкрепа на правителството на премиерът Орешарски", подчерта лидерът на социалистите. Сергей Станишев посочи, че каузата на БСП е да не допусне никога повече мракобесно управление като това на ГЕРБ. "Хората помнят. Не е било толкова отдавна, че да бъде забравено. От думите на Борисов се изясни, че ГЕРБ искат реванш, че искат да се върнат във властта, а това е истинската заплаха за България. Всички останали приказки, изречени от него днес, не са от значение", посочи той.

Според Сергей Станишев Борисов е поискал категорично помощта на ЕНП, за да управлява отново. "За съжаление, в битката си за няколко депутата повече, дори  и ЕНП правят компромиси със своите принципи, а именно да подкрепят ГЕРБ на Борисов и Цветанов. Искам да подчертая, че Бойко Борисов винаги се е държал с представителите на ЕНП като със свои началници, а не като към свои партньори. Според мен предстои много тежка кампания за предстоящите евроизбори, в които е водещо съперничеството между ПЕС и ЕНП", каза още лидерът на социалистите.