Ясни са имената на номинираните за депутати за Европейски и Национален парламент в област Габрово

Габрово: В събота преключиха и последните  заседания на конференциите и четерите общини на област Габрово, на които бяха излъчени номинациите за  депутати в Европейския и Националния парламент Татяна Дончева е предложението на социалистите от областта за евродепутат, освен нея са обсъждани и други имена, които ще  бъдат представени за разглеждане от Националния съвет на БСП

Габрово: В събота преключиха и последните  заседания на конференциите и четерите общини на област Габрово, на които бяха излъчени номинациите за  депутати в Европейския и Националния парламент Татяна Дончева е предложението на социалистите от областта за евродепутат, освен нея са обсъждани и други имена, които ще  бъдат представени за разглеждане от Националния съвет на БСП.

За депутати в народното събрание от Габрово  са номинирани Владимир Тодоров - 40 г., мениджър, член на Изпълнителното бюро на БСП - Габрово, инж. Лена Енева - общински съветник от БСП, директор на Бюрото по труда и бивш председател на ОбС - Габрово, народните представители Николай Григоров и Татяна Дончева.

Сегашните депутати Николай Григоров и Татяна Дончева си направиха отвод за челното място в листата, с аргумента, че крайното решение кой да бъде водач на листата взема Националният съвет на партията. Григоров коментира още, че направеният отвод не означава абдикиране от политиката и отказване от изборите. Той изрази намерение за участие във вота като мажоритарен кандидат, тъй като тези избори са изключително предизвикателство. След  направените отводи и  заявката за мажоритарно участие на някои от кандидатите, обшинската конференция на БСП - Габрово гласува за водач на партийната листа да бъде предложена  инж. Лена Енева.

И в останалите общини са ясни предложенията на местните социалисти за кандидати за НС и Евродепутати. В Севлиево това са ген. Михо Михов, д - р Огнян Пешков - председател на Общинския съвет на БСП - Севлиево, Васко Василев - директор на  на градската художествена галерия и младият икономист Ирена Дикова.

В Трявна за водач на листа издигнаха Татяна Дончева, а за депутати в НС Николай Григоров и бившия екскмет на Габрово инж. Богомил Белчев, Николай Григоров и Татяна Дончева  са предложени и от социалистите в Дряново, другите две кандидатури от там са на  инж.Дария Съчкова - досегашен зам. областен управител и бивш кмет на Дряново и  ген.Михо Михов.