Сияна Фудулова: Няма да има политически чадър за работата на Комисията, която оглавявам

Фев 06, 2014 Новини БСП 0 914

Фактът, че създаването на Комисия, която да се заеме със случая с подадената оставка на Христо Бисеров и с твърденията за скандални срещу между Бойко Борисов и Бисер Миланов – Петното, е предложения на ГЕРБ, а това показва, че няма да има политически чадър за никого

Фактът, че създаването на Комисия, която да се заеме със случая с подадената оставка на Христо Бисеров и с твърденията за скандални срещу между Бойко Борисов и Бисер Миланов – Петното, е предложения на ГЕРБ, а това показва, че няма да има политически чадър за никого. Този факт показва също, че управляващите не са глухи за идеите на опозицията. Това заяви Сияна Фудулова, народен представител от ПГ на КБ и председател на Временната анкетна комисия, която ще проучва казуса „Христо Бисеров“ и твърденията за скандални срещу между Бойко Борисов и Бисер Миланов - Петното в ефира на БНР. Тя поясни, че временната комисия не е разследващ орган, а самото и създаване е продиктувано и от потребността на обществото да бъде изяснена публично информацията, която хвърля сянка върху дейността на институциите. „От мен като председател на Комисията, можете да очаквате прозрачност. Аз няма да пожаля труд и усилия при работата ми по казусите, както и ще предоставя пред обществото информация по тези случаи. От друга страна, по отношение на моята кандидатура, искам да заявя, че по мое мнение няма мълчаливо съгласие между ДПС и „Атака“ за избора ми“, подчерта Фудулова. Председателят на Комисията каза, че вчера са се изговорили много неща за задкулисието. „Нека обаче да си припомним кога започна то. Чухме записи от разговор от преди години, разговори между Борисов и Мишо – бирата“, подчерта народният представител.

Надявам се да има опозиция, с която да може да се направи нормален дебат в Комисията

На въпрос, свързан с това в каква посока ще бъде дейността на въпросната комисия, Сияна Фудулова посочи, че ще се проверяват и установяват факти. „Ако парламентарната комисията, която се заема с казуса, реши - може да бъде извикан и Христо Бисеров, който да даде обяснения. Мисля, че този случай е извървял политическия си път“, заяви тя. Според нея предстои Комисията да бъде конструирана по начин, по който да могат да се изработят вътрешни правила за работата й. „Към този момент, заедно с колегите, започнахме да изготвяме план за работата й. Първото й заседание ще бъде утре сутринта. Надявам се да има опозиция, с която да може да се направи нормален дебат по въпроса, защото, за съжаление, вчера отново имаше обиди, произнасяне на присъди и така нататък. Надявам се, че ГЕРБ ще дойдат и ще лансират идеи с конкретни рационални предложения“, заяви тя.