Стартира нов инфраструктурен проект в гр. Белене

  Плевен: Заместник министърът на Околната среда и водите Атанас Костадинов и народният представител от Коалиция за България Румен Петков дадоха старта на проект за изграждане на канализация, водопровод и пътна настилка на ул

 

Плевен: Заместник министърът на Околната среда и водите Атанас Костадинов и народният представител от Коалиция за България Румен Петков дадоха старта на проект за изграждане на канализация, водопровод и пътна настилка на ул. „Иван Вазов" в град Белене. Обектът е на стойност 1,5 млн.лв. По-голямата част от средствата - 1милион лв - са осигурени по ПУДООС.

„Факт е, че средства се отпускат на общините, които имат административен капацитет да ги получат и усвоят, каза народният представител Румен Петков. За съжаление община Плевен не може да се похвали с подобно нещо, но община Белене може", допълни той. „Инфраструктурата трябва да привлича , а не да отблъсква инвеститорите, особено за район като Белене, където се очакват за бъдат реализирани сериозни обекти, след които и АЕЦ- Белене" , каза още Петков.

Белене имате истински народен представител в лицето на Румен Петков, защото той неуморно работеше за този проект, подчерта заместник-министър Атанас Костадинов. Той информира присъстващите, че за общината са отпуснати 300 000 лв от антикризисната програма на правителството. Атанас Костадинов изрази надежда, че Белене скоро ще получи от Европейската комисия над 20 млн. евро за цялостния воден цикъл на общината. Белене е приоритет за нас и до края на годината е възможно да се поздравим с такава мярка - цялостно канализиране, водопровод и пречиствателна станция.

Кметът на община Белене Петър Дулев даде символичния старт на обекта, като счупи бутилка шампанско в машината, направила първата копка на ул."Иван Вазов". Обектът е със сложна денивелация и изисква сериозна работа, споделиха изпълнителите. Петър Дулев допълни, че с изпълнението му ще се решат проблемите на около 2000 жители на Белене. Улицата досега не е имала цялостна канализация и хората от околните улици изстрадаха този проект, сподели кметът на общината. Той бе категоричен, че ще се намерят допълнителни средства и капиталовата програма от Бюджет 2009 на община Белене ще бъде изпълнена.