Антон Кутев: Цветанов се опитва да изчисти образа си, но е бита карта

Янр 30, 2014 Новини БСП 0 963

Срещу Цветан Цветанов се водят няколко дела за подслушване

Срещу Цветан Цветанов се водят няколко дела за подслушване. Дали той е подслушван или не - в последствие ще се разбере. Виждаме един ПР механизъм - как се създава скандал, за да може да се поизчисти образът на Цветанов, защото той действително подслушваше. Това заяви в ефира на БНТ народният представител от ПГ на КБ Антон Кутев. Той обясни, че в момента за следствения Цветанов, адвокатът му казва, че там няма нищо незаконно, ако изобщо има подслушване, като казва, че ако има подслушване, то е законно. По думите му случаят се превръща в скандален, защото бившият председател на НС заявява, че става грандиозен скандал, при положение, че такъв реално няма. "Цветанов е бита карта. Той все още не осъзнава, че всяко негово появяване по телевизията е плюс за БСП. За мен, той няма повече бъдеще в политиката", категоричен бе Кутев.
 
ГЕРБ водеше най-масовата черна кампания в историята на България
 
Кутев обясни, че в Прокуратурата разполагат с имената, които се подслушват, които са излезли и в медиите. Според него  какво обаче ще е решението на съда е съвсем отделен въпрос. Той поясни, че едно е твърдението на адвоката на бившия вътрешен министър, друго е решението на прокуратурата, а тя ясно е казала, че има подслушване. “Цецка Цачева обвинява другите в популизъм, а те обаче забравиха ли какво беше през 2009 г. - не бяха хеликоптери, самолети, влакове, нямаше представител на властта, който да не е оплют. Именно това бе най-масовата черна кампания в историята на България. Ето ги нещата, според които ГЕРБ са уязвими", каза още депутатът.
 
Разговорите само за мажоритарния и задължителен вот са профанизиране на проблема с ИК
 
Помолен да коментира предложението на президента за провеждането на референдум, Кутев отговори, че разговорите само за мажоритарния и задължителен вот са профанизиране на проблема, защото той е безкрайно по-сложен. "Дори да има референдум за изборните правила, не виждам никакъв смисъл той да бъде именно по този казус. Изборният кодекс има много други по-сложни казуси, като например уседналостта, преференциите, свързани с пропорционалната листа също, като по двете имаме решения в новия Изборен кодекс", поясни народният представител. Според него, референдумът е единият от начините да се чуе гласът на хората. "Да се каже, че ще се оправи страната със задължително гласуване е пълен популизъм", заключи Антон Кутев.