Илияна Йотова: Петков и Първанов да дойдат и дадат обяснения на заседанието на НС на БСП

Янр 28, 2014 Новини БСП 0 992

Настоявам обявилите, че ще оглавят АБВ да дойдат на заседанието на НС на БСП

Настоявам обявилите, че ще оглавят АБВ да дойдат на заседанието на НС на БСП. Нека да се изслушат аргументите за тази листа и от Георги Първанов, и Румен Петков. Това заяви на пресконференция в централата на БСП евродепутатът и член на ИБ на БСП Илияна Йотова. По думите и като членове на БСП Първанов и Петков неколкократно са заявили желанието си да останат в партията и трябва да са достатъчно искрени и да кажат тази листа как и кога ще бъде регистрирана, за да може всеки член на НС и структурите на БСП да си направят своите заключения. Тя обясни, че до този момент не е виждала различия с тях по отношение на евроизборите и това какво трябва да прави ЕП в следващият си мандат. "Нека да чуем какво ни разделя в тази посока. Ако те дойдат на заседанието, ще настоявам да го кажат гласно", категорична бе тя. По нейно мнение напоследък има все повече различия във вътрешнополитически план и не е чула от тях в последните дни нито една реакция по актуални събития

Страницата АБВ трябва да се затвори

"Може би това заседание ще бъде най-важното преди изборите, защото тогава ще се отграничат позициите на всеки един от нас. Очевидно става въпрос за друг политически проект, за едни разделителни линии, по-големи отколкото ни се струва на преден план.  Тогава ще си отговорим на въпроса наистина ли тази инициатива е, защото има междуличностна нетърпимост и отношения или нещата са по-дълбоки", каза още тя. Според нея очевидно става дума не за разширяване на влиянието на левицата, а за битка за БСП.

По думите й последните стъпки на Изпълнителното бюро са били опит за протегната ръка. "Мислехме, че все още има вариант, в който могат да се изчистят определени противоречия с АБВ. Очевидно тази протегната ръка беше възприета като ултиматум. Силно се надявам, че на заседанието на НС на 01.02. страницата АБВ ще бъде затворена за нашата партия", коментира Йотова.

БСП започва подготовка за изборите с единна, консолидирана листа

Евродепутатът обясни, че БСП започва подготовката за изборите и ще се приемат и нужните документи на предстоящото заседание. Тя допълни, че веднага след него ИБ ще вземе решение за конкретните мери, изграждането на щабовете и практическата и организационната работа по изборите.

Тя категорично отрече твърденията, че БСП ще се яви на изборите с две листи. "Ние ще имаме единна, консолидирана листа, която ще стане ясна в началото на следващата седмица. Всички останали листи ще играем на равно, така, както с останалите политически субекти. АБВ не е паралелна листа, а отделна листа на отделен политически субект", категорична бе тя. „Ще водим една наистина европейска кампания с проблемите и на страната, и на Европа и нека по-добрите да бъдат избрани от хората"", заключи Илияна Йотова.