БСП - Търговище: Ще спечелим изборите само ако сме единни

Янр 27, 2014 ТЪРГОВИЩЕ Новини БСП 0 781

Най-важната обща кауза на социалистите днес е спечелването на най-много депутатски мандати в Европейския парламент

Най-важната обща кауза на социалистите днес е спечелването на най-много депутатски мандати в Европейския парламент. Можем да постигнем тази цел само като сме единни, като застанем зад достойните кандидатури в листата  ни за избор на евродепутати, като бъдем силни в единството и подкрепата си. Това се казва в позиция, приета след второто заседание на 47-мата конференция на общинската организация на БСП – Търговище.

В декларацията се казва още, че през тази година европейските социалисти имат изключително сериозни шансове за силно водещо представителство в Европейския парламент. "Ние в БСП ясно съзнаваме своята отговорност да направим всичко по силите си, за да бъдем първа политическа сила в предстоящата изборна надпревара. Тези избори ще определят до голяма степен посоката, по която ще върви Европейският съюз и политиката, която той ще произвежда. От резултатите на евроизборите зависят процесите в икономическото и социално развитие на България. На практика те ще се отразят и почувстват на всички нива в обществения живот, от Европа до българската община", се допълва в позицията на БСП-Търговище.

Никой не е по-голям от БСП

Според текста БСП винаги се е отличавала с това, че е била свободна трибуна, в която различните мнения са намирали еднакъв прием с традиционните позиции. "Никога не сме се притеснявали от различните мнения, дори ако те не съвпадат с позициите на голяма част от членовете на БСП. Но всяка свобода на мнения има граници. С действията си проектът АБВ ги премина и в момента обслужва единствено интересите на основния противник на БСП – партия ГЕРБ, както и на всички противници на лявото. Никой не е по-голям от БСП - нито редовият член, нито нейните ръководители. Всякакви  думи за разширяване на възможностите за успех чрез паралелни листи са крайно неубедителни и нелогични. Те носят обида, разочарование, гняв. Но носят и по-голяма мотивация  за  работа, тъй като залогът не е само партията и нейното бъдеще, а бъдещето на държавата, бъдещето на Европа", заявиха социалистите от Търговище.