БСП - Плевен: Остро се разграничаваме от АБВ

Янр 25, 2014 ПЛЕВЕН Новини БСП 0 2196

В декларация, приета днес от  социалистите  от общинската организация на БСП в Плевен, категорично се изразява осъждане на действията на представители на формацията АБВ, водена от Георги Първанов, по съставяне на алтернативна лява листа за участие в предстоящите избори за Европейски парламент

В декларация, приета днес от  социалистите  от общинската организация на БСП в Плевен, категорично се изразява осъждане на действията на представители на формацията АБВ, водена от Георги Първанов, по съставяне на алтернативна лява листа за участие в предстоящите избори за Европейски парламент. "Остро се разграничаваме от поредния опит на наши другари и съмишленици да подкопаят единството на партията във важен момент, когато от БСП зависи не само да спаси България и да върне държавата на хората, но и да влее своя авторитет и сила в осъществяване на истинска политическа промяна в Европа - на икономически растеж, справяне с бедността, нови работни места и иновации", се казва още в нея.

Според текста намеренията за алтернативна листа на Движение АБВ с водач Ивайло Калфин, дават основание да се  смята, че те са в пряко и сериозно  противоречие с целите и политиката на БСП, както в страната, така и като позиция сред левите сили  в Европа. "Плевенската общинска организация на БСП няма практика да толерира прояви на предателство и разединение. Ето защо ние подкрепяме настоящото ръководство на партията, водени от увереността, че то работи както за националния, така и за международния авторитет на БСП. Усилията ни днес са насочени към съхраняване на единството на партията, към мобилизиране на цялата ни енергия, за убедително представяне и спечелване на eвроизбори 2014", завършва документът.