БСП - Русе: Всяко участие на наши представители в други листи подкопава улисията ни да победим на евроизборите

Янр 25, 2014 РУСЕ Новини БСП 0 2006

Ние, русенските социалисти, водени единствено от интереса на българските граждани, заявяваме своето категорично мнение, че днес повече от всякога е необходимо Българската социалистическа партия да бъде единна и непоколебима в своя стремеж за победа на Евроизборите

Ние, русенските социалисти, водени единствено от интереса на българските граждани, заявяваме своето категорично мнение, че днес повече от всякога е необходимо Българската социалистическа партия да бъде единна и непоколебима в своя стремеж за победа на Евроизборите. Всяко участие в други листи само подкопава нашите усилия да победим, само предава интереса на всички ляво настроени хора да постигнем убедителен резултат на тези избори. Това се казва в декларация, приета днес от БСП-Русе. Според нея резултът на eвроизборите зависи от това БСП да укрепи своите позиции, така и eвропейската левица да продължи да демонстира десния модел на управление на стария континент. "Победата ни на тези избори е задължителна. И пътят към нея минава през единството на всички леви сили в България", пише още в документа.

По повод на движението АБВ и намеренията му зам.-председателят на ПГ на КБ и на НС на БСП Янаки Стоилов, който присъстваше на конференцията заяви: „За съжаление, те носят разочарование, защото сме ги подкрепяли всички ние в определени моменти“ и допълни, че БСП трябва да преустанови да фаворизира хора, които не са били последователни.

На провелата се днес конференция бяха издигнати и кандидатурите за предстоящите евроизбори: Сергей Станишев, Мая Манолова, Янаки Стоилов, Атанас Папаризов, Георги Пирински, Георги Стоилов, Илиана Йотова, Евгени Кирилов, Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин, Румен Гечев, Яна Бозушка, Георги Колеолов и Корнелия Колеолова.