БСП-Бургас издигна кандидатурата на Сергей Станишев за водач на листата за евроизборите

Янр 25, 2014 БУРГАС Новини БСП 0 850

Общинската партийна организация на БСП – Бургас издигна на провелата се днес конференция кандидатурата на председателя на партията Сергей Станишев за водач на листата за предстоящите евроизбори

Общинската партийна организация на БСП – Бургас издигна на провелата се днес конференция кандидатурата на председателя на партията Сергей Станишев за водач на листата за предстоящите евроизбори. Лидерът на социалистите, който присъстваше на заседанието, заяви, че е готов за това, но само като израз на носене на политическа отговорност. „Не търся реализация в ЕП или където и да е било, това не са моите планове. Няма да се крия от отговорност. Готов съм да се включа в листата, но като израз на политическа отговорност. Искам да чуя още мнения от конференциите. Моята амбиция е БСП да е силна и няма да пожаля сили за това“, категоричен бе Станишев. По думите му на БСП винаги са се падали трудности, но партията се е справяла с тях, защото има кауза и визия за развитието на България. Лидерът на социалистите заяви още, че и този път БСП ще успее с много работа, мъдрост и амбиция.

БСП-Бургас изрази категорично неодобрение към действията на АБВ

На конференцията бе заявена и позицията на общинската организация по отношение на АБВ, в която се изразява категорично несъгласие с регистрирането на отделна листа с водач Ивайло Калфин. „Намираме, че участието в подобна листа и нейната подкрепа от членове и симпатизанти на БСП е в драстично нарушение с правилата на устава на партията и партийната етика“, се казва още в позицията на бургаските социалисти.

След конференцията, лидерът на БСП откри нов клуб на партията в кв. Изток в града.