БСП-Шумен е за единомислие в партията

Янр 25, 2014 ШУМЕН Новини БСП 0 1415

Ние, делегатите на ХХ Общинска конференция на БСП-Шумен отстояваме твърдото си убеждение, че сега повече от всякога е необходимо единомислие, единодействие сред членовете и ръководството на БСП

Ние, делегатите на ХХ Общинска конференция на БСП-Шумен отстояваме твърдото си убеждение, че сега повече от всякога е необходимо единомислие, единодействие сред членовете и ръководството на БСП. Това се казва в декларацията,  приета  на конференцията на социалистите в Шумен. Според нея в тежкото състояние в момента е необходимо ляво мислещите хора в България повече от всякога да застанат зад общите си идеи за справедливо, социално ориентирано, солидарно общество. "Предстоящите евроизбори ще дадат индикация за това кои политически сили печелят доверие и кои губят. Нашата обща кауза е спечелването на най-много депутатски мандати в Европейския парламент на предстоящите избори. Можем да постигнем тази цел само като сме единни, като застанем зад достойните кандидатури в листата ни за избор на евродепутати, като бъдем силни в единомислието и подкрепата си", гласи текстът.

Членовете на БСП-Шумен изразяват притеснението си от оттеглянето на Ивайло Калфин като ръководител на групата на българските социалисти в Европарламента и оглавяване на алтернативна кандидатска листа за изборите за Европарламент. Те изразяват убеждение, че в тази сложна политическа обстановка ръководството на БСП ще вземе решение, което ще сплоти още повече редиците на партията.