БСП - Сливен: Ще подкрепим активно всяко решение на НС на БСП

Янр 25, 2014 СЛИВЕН Новини БСП 0 804

На проведена днес конференция на партията в Сливен членовете на БСП се обявиха в подкрепа на всяко решение на Националния съвет на БСП, насочено към утвърждаване водещите позиции на БСП, успешно участие в предстоящите избори и пълен мандат на правителството

На проведена днес конференция на партията в Сливен членовете на БСП се обявиха в подкрепа на всяко решение на Националния съвет на БСП, насочено към утвърждаване водещите позиции на БСП, успешно участие в предстоящите избори и пълен мандат на правителството. Конференцията издигна 13 кандидатури за евродепутати, сред които: Валери Жаблянов, Георги Пирински, Деница Караджова, Деян Дечев, Димитър Дъбов, Евгени Кирилов, Илияна Йотова,Корнелия Нинова, Кристиян Вигенин, Мая Манолова, Петър Курумбашев, Сергей Станишев и Янаки Стоилов. Всички кандидати получиха максимален брой гласове, без "против" и "въздържали се".

АБВ трябва да бъде замразено

"Ние, социалистите от Община Сливен, считаме, че намеренията и действията на представителите на движение АБВ и другите алтернативни леви проекти, са в пряко противоречие с целите, политиката и интересите на БСП", се казва още в декларацията, приета на конференцията. Те посочват ясно нуждата от обединение в името на хората и на България. Според текста по тази причина Общинската организация на БСП Сливен приема, че трябва да бъде замразен проектът АБВ. "Заявяваме готовността си да работим за успеха на БСП в изборите за Европейски парламент с всички сили", завършва декларацията.