Йордан Стойков: БСП ще спечели евроизборите и без гласовете, които ще АБВ ще откъсне

Янр 17, 2014 Новини БСП 0 1240

Последните дни централата на БСП е залята от декларации на партийни организации, в които се настоява за поддържане на единството и за консолидация

Последните дни централата на БСП е залята от декларации на партийни организации, в които се настоява за поддържане на единството и за консолидация. Но дори и без гласовете, които АБВ ще откъсне от нас, БСП ще спечели изборите. Това заяви в ефира на ТВ7 народният представител от ПГ на КБ и член на ИБ на БСП Йордан Стойков. „Има разочарование, има и устав, но ако се потърси строго буквата на устава, означава хората, които работят за алтернативни на БСП листи, срещу листата на БСП, да им бъде прекратено членството“, каза още депутатът. По думите му идеята при създаването на АБВ е било движението да се превърне в идейна работилница, в генератор на нови политики и начин за разширяването на влиянието на левицата както и, че АБВ няма да работи извън БСП. „Оказа се, че не е точно така. Това е все едно на мач между ЦСКА и Левски да играеш с червената фланелка и да си вкараш нарочно автогол, а да твърдиш, че играеш за ЦСКА, само за това, че си с червена фланелка. Няма как след това съотборниците да ти подават топката“, каза още Стойков.

Относно критиките на Първанов към ръководството на БСП народният представител заяви, че всяка критика трябва да бъде осмислена. „Надявам се, че критиките от страна на Първанов са добронамерени, защото след като излезе от президентството той каза, че ще седне на последния ред в салона на „Позитано“ и от там ще работи за партията. По този начин искам да приемам неговите критики -  да ги осмислим, но едва ли начинът, по който ги поднася, може да бъде основание за пречистване, категоричен бе депутатът.