Кирил Добрев: ГЕРБ са мислели, че ще управляват минимум 50 години

Янр 17, 2014 Новини БСП 0 985

От сърце благодаря за добрата работа, която свършихме в комисията за тефтерчето на Филип Златанов, но има обстоятелства и факти, които трябва да признавате

От сърце благодаря за добрата работа, която свършихме в комисията за тефтерчето на Филип Златанов, но има обстоятелства и факти, които трябва да признавате. Ще направя обективни заключения, които са цитати от моя любим тефтер. „Да се информира И.Ф. за всички обаждания от първите мъже. И.Ф-Ц.Ц.-Б.Б. И веднага: 1. Дянков се обади за Димана Ранкова. 2. Любен Татарски - за общински съветник от Разлог. Беличенов гласува за баща си да стане шеф на болницата. 4. Относно сигнал за Гоце Делчев. Обажда се Георги Андонов от ГЕРБ. 5. Хубенова пише в пресата, че си е подала оставка по лични причини. Всъщност на четвъртък 19-ти, се е обаждал Томислав Дончев. Това заяви Кирил Добрев, народен представител от ПГ на КБ и председател на Временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, от парламентарната трибуна. „Хайде, мъжаги, микрофонът е ваш. Излезте и кажете вие чували ли сте се с този човек, ходили ли сте при Искра Фодосова, искали ли сте такива ходатайства или не и тогава ще разберем имаме ли обективни заключения или не?”, допълни той. Депутатът заяви, че любимата му рубрика е „ прекратени с къси мотиви, без заглавия”. „Толкова са къси някои от мотивите, че дори не присъстват в регистъра”, каза той. Добрев обясни, че папката на Росен Плевнелиев е намерена в бюрото на Златанов и я няма в деловодството. „Сергей Игнатов, имаме сигнал, но уволнението му стига”. Човекът е решил, че щом вече не е министър и си мълчи, няма нужда да разглеждаме сигнала”, коментира той.

По темата за съдебната система народният представител заяви: „Вие не сте искали и не сте се бъркали в съдебната система. „Списъкът с магистратите – даден е. Всички трябва да бъдат наказани. 1. Гугушева – готова за прекратяване. ВС не се е произнесъл, че е чиста?? Таня Маринова, председател на съюза на съдиите, Незабравка Стоева – тя остава за накрая. Магдалинчев, Ситнилски, Калпакчиев”. Тези магистрати малко ли са? И вие не искате да овладявате съдебната система? Само, че човекът е имал проблем. „Имаме проблем с ВСС. Не ни дават доказателства.” Т.е. не може да си свърши работата”, обясни Добрев.

Според депутата от КБ,  ГЕРБ са мислели, че ще управляват минимум 50 години, заради начина, по който са разсъждавали. „За медиите Златанов казва: Вражески – Капитал, Дневник. Да се звъни на секундата. Аз разбирам да са вражески за нас, ама за вас защо? Това не е ли кръгът на вашия президент Росен Плевнелиев. Защо човекът не е информиран какво се случва с политическата обстановка? Вие го държите в неведение и той не знае по време на служебното правителство какво да прави и как да работи. Толкова ли един не се е сетил да му даде ценни политически указания? Сега разбирам защо това не е вашата тема. Вие нямате един аргумент, защото вас ви е свързвал само икономически интерес и страх. Днес нямате нито едното, нито другото и затова групата ви лека, полека ще се разпадне”, заключи Кирил Добрев.