Мая Манолова: Сега ще се види колко тежи Ивайло Калфин без БСП

Янр 14, 2014 Новини БСП 0 877

Колко тежи Ивайло Калфин, подкрепен от БСП и Стефан Данаилов, всички видяхме - 1 500 000 гласа на президентските избори

Колко тежи Ивайло Калфин, подкрепен от БСП и Стефан Данаилов, всички видяхме - 1 500 000 гласа на президентските избори. Предстои да видим колко тежи Ивайло Калфин, подкрепен от някои други партии или коалиция. Това заяви на пресконференция в централата на БСП народният представител от ПГ на КБ и член на Изпълнителното бюро на БСП Мая Манолова. По думите и всеки редови социалист знае какво е едно от основните задължения на членовете на БСП - преди избори, когато има предизборна кампания, да работят и да подкрепят листата и кандидатите на БСП. Според нея обаче това е само формалната страна на нещата.

"За мен позицията "аз оставам в БСП, но работя за друга листа, коалиция и инициативен комитет" е абсолютно необяснима. На практика всички, които го заявяват и смятат да го направят в предстоящите избори, приключват с БСП, независимо от това как формално ще се развие този процес", категорична бе Манолова. Тя коментира, че не разбира каква е каузата на тези хора. Тя допълни, че те са опитни политици и знакови лица на БСП, но това, което правят в момента е глупав и безотговорен ход, направен от умни хора.

Намерението да се регистрира паралелна листа е удар срещу БСП

"Даваме си сметка, че намерението да се регистрира паралелна листа е удар срещу БСП. Няма как да има паралелна листа на тази на БСП. Партията има една листа, независимо какви са изборите", заяви Манолова. По думите и не е ясно каква е каузата на движението  и допълни, че ако тя е да бъде направен един човек евродепутат, със сигурност това няма да стане през тази алтернативна листа. "Той имаше своето място в листата на БСП, има много номинации от различни организации на БСП, но избра друго. В този смисъл това е предателство към доверието, което хората му гласуваха и доверието на хората, които го номинират за кандидат на БСП", заключи Мая Манолова.