Татяна Буруджиева: Калфин прави политически ходове далече от идеи и близки до опит за постове

Янр 13, 2014 Новини БСП 0 873

За мен това е медийнна кампания, за пореден път далече от всякакви идеи, много близко до политически постове и опит за власт

За мен това е медийнна кампания, за пореден път далече от всякакви идеи, много близко до политически постове и опит за власт. Това заяви в ефира на БНР народният представител от ПГ на КБ,  по повод на оставката Ивайло Калфин. Тя подчерта, че той не е член на БСП и няма как на фона на неговите думи да се дискутира какво става в БСП. По думите и няма идеи, които евродепутатът не е могъл да реализира и припомни, че в последните дни и месеци достатъчно ясно се е разграничил от позицията на БСП по повод на правителството. "Не виждам идеи, за които да говорим. Виждам определени действия и ходове, които засягат определени политически постове", категорична бе Буруджиева.

Според нея Калфин е притеснен, че е изолиран от процеса на номиниране и процеса на определяне на критериите за тези номинации. По нейно мнение това е нормално, при положение, че той не е член на БСП. "Самият процес на номиниране в партията не го изключва. По моя информация, така като вървят номинациите по структури, той има достатъчно номинации", поясни тя. По нейните думи той предприема радикални позиции като на човек, който вече е изхвърлен от всякъде и е неглижиран.

Абсурдно е да има втора листа в БСП

На въпрос за АБВ тя коментира, че е  абсурдно да има втора листа в БСП. По думите и изглежда, че Първанов остава на старата си позиция, която не е успял да защити на предишния конгрес на БСП, когато той дори се отказал от гласуване за себе си. "Можеше тогава да тества каква е подкрепата за тази политическа линия, а именно че трябва да има широка коалиция от множество и всякакви партии в ляво и в центъра", заяви народният представител. Тя изрази предположение, че това ще видим в следващите дни и седмици, включително и като формиране на някаква партийна принадлежност на тази листа, която всички коментират. По повод на участието на Ивайло Калфин в алтернативна листа, Буруджиева припомни, че в първите два месеца на президентската кампания той е имал около 5 % популярност и подкрепа, до номинацията на вицепрезидента. "Но при всички положения, ако се регистрира такава листа от серия малки партии вляво, която да се появи като алтернатива, тя ще бъде една от няколкото леви листи. Предполагам, че и Татяна Дончева ще направи такава, ако не се влее в тази по някакъв начин", каза още тя.
По думите и е абсурдно да остане заявката на Първанов и Петков, че са членове на БСП и в същото време да регистрират и да подкрепят нова листа. "Това не може да стане по устав. Хората от АБВ трябва да изберат своята партийна принадлежност", заяви депутатът.

По нейно мнение абсолютно наясно и на светло функционират органите на БСП. Според нея подобни обвинения отправят хората, които дори не взимат участие като членове на тези органи в дейността им.

 Ще гласувам "за" отнемане на имунитета на Сидеров
Помолена да коментира как би гласува в пленарната зала по искането на главния прокурор за отнемане имунитета на Волен Сидеров, тя отговори, че ще гласува "за" отнемането на имунитета на лидера на "Атака" така, както е гласувала и за имунитета на Цветанов и Бисеров. "Въпреки налаганото клише за "златния пръст", аз няма да се уморя да казвам, че Сидеров не държи кворума. Партия "Атака" дава възможност с присъствието си да работи парламента, но тя няма нито едно гласуване в подкрепа нито на правителството, нито на мнозинството", заяви Татяна Буруджиева.