Татяна Буруджиева: 8 депутатски места е успешното представяне на БСП на евроизборите

Янр 09, 2014 Новини БСП 0 1252

Успешно представяне на БСП на европейските избори е да вземе минимум 8 депутатски места

Успешно представяне на БСП на европейските избори е да вземе минимум 8 депутатски места. Трябва да си поставяме амбициозни цели, за да постигаме победи. Това заяви Татяна Буруджиева, народен представител от ПГ на КБ, в ефира на BG on AIR.

На въпрос дали Ивайло Калфин ще бъде в листата на БСП, тя заяви, че това e възможно, защото се говори за един добър професионалист, човек с опит, а БСП не се лишава лесно от такива кадри. "Трябва да има желание и от двете страни, защото той не е член на БСП, но при всички положения ще му бъде предложено. Смятам, че по принцип в България нямаме много сериозни кадри, за да се лишаваме лесно от такива", допълни народният представител.

В БСП разговори за плоския данък не са водени

По темата за плоския данък, Буруджиева обясни, че няма логика да се водят разговори за данъци, след приемането на бюджета. "В БСП такива разговори не са водени, а всичко това произтече от журналистическа публикация, която се базира на факта, че има такова обещание в програмата на партията", каза тя. По нейните думи всички обвинения във връзка с плоския данък са били, защото хората с най-ниски данъци също са плащали плосък данък, но сега това е премахнато. Според нея това е много важна стъпка за БСП.

Хубаво е политиците да имат активен ход, но това е начало на предизборна кампания на "Атака"

Във връзка със скандала с Волен Сидеров на летище Варна, Буруджиева заяви, че не може да има двойни и тройни стандарти. "Процедурата за снемане на имунитет е такава, каквато беше и за Бисеров, и за Цветанов, такава ще бъде и за Сидеров. Има си правила и ние ще обсъдим този казус, преди да вземем решение как ще гласуваме. Винаги съм смятала, че е хубаво политиците да имат активен ход, но в точно този случай е като начало на предизборна кампания на "Атака", коментира тя.

По нейно мнение, когато има подобно поведение на всеки един депутат, трябва да има реакция и не е въпросът дали е лидер на политическа партия или не. "Всички сме народни представители и трябва първо ние да спазваме законите, защото  какъв пример иначе даваме?! Има допустими и недопустими действия и трябва да се спазват правилата", категоричен е депутатът.

На въпрос дали е възможно да има предсрочни парламентарни избори заедно с европейските, народният представител обясни, че парламентарните, за разлика от европейските, парализират работата в една държавата, защото цялата администрация започва да чака каква ще бъде властта и какво ще се прави, за да не се хвърлят напразни усилия. Тя допълни, че администрацията е орган, който се ръководи от различни политики. "Единственото, което "Атака" е дала възможност след изборите, е да функционира НС, но те не са направили нито едно гласуване на подкрепа. Има кворум, за да работи парламента, но останалото, какви решения ще се вземат, е въпрос на парламентарен и извънпарламентарен дебат", каза Буруджиева.

Според депутата от КБ предложението да бъде забранено снимането на хора, без тяхно разрешение, трябва да бъде заложено в други закони, но не и в Наказателно-процесуалния кодекс. "След 4 години усилия, защото това не е работа само на това правителство, г-жа Златанова успя да финализира текста, а от тук нататък в ръцете на нас, политиците, на гражданското общество, професионалните среди, е да направим един сериозен дебат, за да бъдат  текстовете достатъчно добри. Но е много важно да покажем пред европейските институции воля, защото много време бавим промените", заключи Татяна Буруджиева.