Антон Кутев: Законът важи за всички, в това число и за Сидеров

Янр 08, 2014 Новини БСП 0 793

Законът важи за всички и ние сме равни пред него, независимо дали става въпрос за депутат или коминочистач

Законът важи за всички и ние сме равни пред него, независимо дали става въпрос за депутат или коминочистач. Каквото за Бисеров, такова за Сидеров, Цветанов, Станишев и за Кутев. Не може да има чадър над никого и не трябва. Това заяви пред журналисти  народният представител от ПГ на КБ Антон Кутев. Той коментира, че прокуратурата е внесла материал от около 60 страници с искане за сваляне на имунитета на Волен Сидеров в НС. "Радвам се, че прокуратурата действа толкова бързо. Надявам се, че и в други случаи ще го прави. От тук нататък най-важното е да спазваме закона и правилата", каза още той.

Кутев обясни, че има срок от няколко дни, в които Сидеров трябва да каже сам дали сваля имунитета си. "Нека оставим няколко дни, за да могат и депутатите да се запознаят с текста и да видим дали Сидеров сам ще изтегли имунитета си. След това, вече ако се наложи, ще има решение", допълни той. По негово мнение най-вероятно ще се наложи решение на Народното събрание.

Депутатите трябва да са запознати преди да изразяват мнение и да гласуват

На въпрос как ще гласува БСП, ако Сидеров не свали сам имунитета си, Кутев отговори, че към момента не може да даде отговор, преди да е прочел материала, внесен от прокуратурата. "Нека да не забравяме, че прокуратурата и съдебната система в България са независими и ние няма защо да коментираме техните решения. Ние трябва да се запознаем с тях и да вземем решение на Народното събрание, което със сигурност ще стане. То обаче трябва да бъде достатъчно обосновано", категоричен бе народният представител. По негово мнение всяко бързо действие в момента няма да доведе до добри резултати. "Сега отивам да се запозная с материала от прокуратурата, както би трябвало да направи и всеки един народен представител. Депутатите трябва да са запознати и едва след това да изразяват мнение и да гласуват", заключи Антон Кутев.