Премиерът Сергей Станишев връчи почетни офицерски карти на 37 военни лекари по случай Международния ден на здравето

  Министър-председателят Сергей Станишев награди военни лекари по случай Международния ден на здравето на церемония в Докторската градинка в София

 

Министър-председателят Сергей Станишев награди военни лекари по случай Международния ден на здравето на церемония в Докторската градинка в София. 37 военни лекари от запаса и резерва получиха лично от премиера „Почетна карта на офицера".

 Днешният празник дава повод да изразим признателността си към българските военни лекари и медицински сестри, защото тяхната работа и живот съчетават две изключително важни дейности - защитата на човешкия живот и защитата на Отечеството, каза премиерът.

 Българските офицери са служили и служат на различни режими - на Царство България, на НРБ, днес - на съвременна демократична европейска България, но те винаги, полагайки клетвата, служейки на Отечеството, са служили на народа и страната ни, добави министър-председателят при връчването на отличията.

 За да бъде уважавана, силна, истински независима, една страна трябва да може да отстоява своята независимост, каза още премиерът. По думите му силната Българска армия не е възможна без силна военна медицина. Той оцени Военномедицинската академия като една от най-уважаваните институции в българското здравеопазване, както и показания висок професионализъм на военните ни лекари в международни мисии. Министър-председателят изрази личната си признателност към всички тях за труда и всеотдайността им. На всички лекари и медицински сестри в България той пожела да продължат своята „високо професионална и много човешка работа в защита на здравето на живота на българите".