Председателят на НС на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев се срещна с министър-председателя на Сърбия Ивица Дачич

Дек 11, 2013 Новини БСП 0 1127

Председателят на НС на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев се срещна с министър-председателя на Сърбия Ивица Дачич

Председателят на НС на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев се срещна с министър-председателя на Сърбия Ивица Дачич. Фокусът на срещата бе бъдещото сътрудничество, както между държавите, така и между двете партии въз основа на традиционно добрите отношения между тях. И за двете страни е изключително важно това сътрудничество да доведе до видими конкретни резултати.

Един от приоритетите в това сътрудничество е изграждане на транспортни връзки между двете страни. Ето защо България е заложила като приоритетни проекти по ОП „Транспорт” за следващия програмен период изграждането на магистрала и на железопътна линия между София и Калотина и е поела категоричен ангажимент за изпълнението на тези проекти.

Засилването на регионалното сътрудничество е друг основен приоритет. Затова се предвижда в най-скоро време тристранна среща на премиерите на България, Сърбия и Румъния.

Като президент на ПЕС, Станишев пое ангажимент да инициира и регионална среща на премиерите на Балканите – тези на Албания, Босна и Херцеговина (включително и Република Сръбска), България, Румъния, Сърбия, Черна Гора.