Антон Кутев: ГЕРБ се превърна в антиситемна партия

Окт 02, 2013 Новини БСП 0 963

ГЕРБ се превърна в антиситемна партия, която се опитва да разруши устоите, на които е избрана, тоест основите на обществото, в което съществува

ГЕРБ се превърна в антиситемна партия, която се опитва да разруши устоите, на които е избрана, тоест основите на обществото, в което съществува. Нищо хубаво не може да излезе от поведението, което имат в момента. Това заяви в ефира на БНТ народният представител от ПГ на КБ Антон Кутев. Той обясни, че това е и причина рейтингът им според всички социологически агенции да пада, докато този на БСП се покачва. По думите му антиситемността никога не е изход и в нашето общество проблемът не е между БСП и ГЕРБ. "Проблемът е дали ще успеем да качим пенсиите и доходите, да намалим безработицата, да дадем глътка въздух на икономиката. Като не идваш в парламента и бойкотираш работата му, няма как да се решат тези проблеми", поясни депутатът. По думите му за решението на основите проблеми на българските граждани трябва да има работещи правителство и парламент. "Когато дойде време за избори, такива ще има, но това е демократична процедура. В момента имаме демократично и законно избрани правителство и парламент", заяви Кутев. По негово мнение стабилност на правителството може да гарантира само самото то, като работи за тези проблеми на гражданите, а и много други. По негово мнение, през 2014 няма да има предсрочни избори.

"Има обаче една група узурпатори, водена от Борисов, който иска да задържи личната си власт. Те създадоха един цирк в НС, който не е в никакъв случай правене на политика", каза още той. По думите му, проблем с кворума в рамките на следващата календарната година няма да има. Според него този проблем се създава умишлено от опозицията, с цел да се снижава рейтинга на институциите. На въпрос за вторият внесен от ГЕРБ вот на недоверие, народният представител коментира: "Това не е втори вот на недоверие, те не могат да внесат такъв. Същият клоун Борисов се появява в същия цирк, за да изиграе същата сценка втори път. Не това обаче искат българските граждани. Този цирк им е излишен и им идва в повече", заключи Кутев.