Атанас Пъдев: ГЕРБ прави всичко възможно да дискредитира парламента

Окт 11, 2013 Новини БСП 0 807

Неприятно е да си в ситуация, в която основен политически опонент прави всичко възможно да дискредитира парламента и институциите в държавата

Неприятно е да си в ситуация, в която основен политически опонент прави всичко възможно да дискредитира парламента и институциите в държавата. Това ясно се забелязва от поведението на ГЕРБ, с внесения от тях вот на недоверие, с техните отсъствия от парламента. Може би ГЕРБ, с тези парламентарни маневри, търсят начин да изчистят лицето си пред обществото. Това заяви депутатът от ПГ на КБ Атанас Пъдев в ефира на Нюз7. "Но обществото вижда, че дебатите за вота на недоверие не се провалят, заради депутатите от ПГ на КБ", подчерта той.

 Помолен да коментира въпроса с оставката на Филип Златанов от шефското място в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, заради неговото тефтерче, Пъдев заяви, че опозицията се опитва да бяга от темата за тефтерчето. Причината за това, според него е, че в тефтерчето ясно се разпознава кой стои зад инициалите. "Самата реакция на ГЕРБ с отстраняването на Искра Фидосова вероятно означава, че тя е разпозната като лицето, стоящо зад инициалите ИФ в тефтерчето на Златанов. От друга страна, мисля, че г-н Златанов, като шеф на комисията, не е решавал нищо сам. Бил е под влияние на външни фактори. Кои са поръчителите може да се установи, като се погледне случващото се днес в пленарната зала, да се погледне самото гласуване във връзка с отстраняването на Златанов от поста му в Комисията. Ще се забележи, че там отсъстваха водещите фигури на ГЕРБ - Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Питам защо тези хора не бяха в залата? Те "за" или "против" оставката на Златанов са?", заяви Пъдев. По думите му от тяхното отсъствие в НС не става ясна тяхната позиция. "Важен въпрос е и този, кой ще оглави комисията сега. Човекът, който ще поеме шефския пост, трябва да спазва закона, а не да изпълнява някакви указания или да се поддава на външни въздействия", каза още той.