Борислав Гуцанов: Ще работим за бързо приемане на закон за доброволчеството•

Окт 11, 2013 Новини БСП 0 1258

Поемам ангажимент за законодателна инициатива по отношение на бързо приемане на закон за доброволчеството, който да е в помощ не неправителствените организации

Поемам ангажимент за законодателна инициатива по отношение на бързо приемане на закон за доброволчеството, който да е в помощ не неправителствените организации. Това каза днес по време на конференция на тема „Качеството на живот и обществените фондации” народният представител от ПГ на КБ Борислав Гуцанов. По думите му диалогът с представители на гражданските организации е изключително важен не само по отношение на подобряване на качеството на живот по места, но и за страната като цяло.
„В момента диспропорцията между отделните региони в страната е голяма и трябва да се работи в посока тя да бъде преодоляна, като един от начините е да бъдат определени приоритетите за развитие по места”, обясни народният представител. Според него, ако има такива, то те трябва да се спазват от местните власти, независимо от политическата ситуация в даден момент.

Той даде пример с Варна, където вече се проведе дискусия за най-важните направления за развитие на града, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. „Смятам, че такива дискусии трябва да има във всички региони на страната, за да се стигне и до програма, която да бъде обсъдена в парламента, включваща именно най-важните направления за развитие на държавата в следващите 20-30 години, например", заяви депутатът. По думите на Гуцанов в определянето на приоритети за развитие задължително трябва да се търси широк обществен диалог.