Красимир Мурджев: Участва ли партия ГЕРБ в национален план за държавен преврат?

Окт 23, 2013 Новини БСП 0 1207

По повод изтеклите в медиите записи на пловдивския кмет Иван Тотев, в които той признава, че ПП ГЕРБ участва в организирането на протести и митинги, питаме: има ли разпореждане до кметовете на ГЕРБ за дестабилизиране на държавата и до кои кметове? Това заяви Красимир Мурджев, народен представител от ПГ на КБ, пред журналисти в парламента

По повод изтеклите в медиите записи на пловдивския кмет Иван Тотев, в които той признава, че ПП ГЕРБ участва в организирането на протести и митинги, питаме: има ли разпореждане до кметовете на ГЕРБ за дестабилизиране на държавата и до кои кметове? Това заяви Красимир Мурджев, народен представител от ПГ на КБ, пред журналисти в парламента. „Искаме отговор от Бойко Борисов и Цветан Цветанов участва ли партия ГЕРБ в национален план за държавен преврат, за деструктуриране на държавата и събаряне на правителството до месец май, както става ясно от записите”, допълни той.

Иван Тотев се поставя над закона и се обявява за недосегаем

 „Не мога да си представя един, избран с немалко мнозинство, кмет, да си позволи такова рушене на местната власт и толкова вулгарно отношение към Общинския съвет”, заяви Захари Георгиев, народен представител от ПГ на КБ. Той обясни, че от записите става ясно, че кметът на гр. Пловдив се поставя над закона и се обявява за недосегаем. „За мен е интересно какво отношение би взел главният прокурор г-н Цацаров. Означава ли това, че той има чадър от прокуратурата и не би могъл да бъде подсъден за извършени от него престъпления?”, попита Георгиев. Народният представител припомни случай от преди 2-3 години, при частични избори в район „Източен”, когато Иван Тотев, като шеф на щаба, е бил заснет във филм да инструктира подчинените си как да фалшифицират и манипулират изборите и дори се е карал на един от участниците, че не е бил направил достатъчен брой бюлетини невалидни. „Затова призовавам пловдивската прокуратура да възобнови това дело, за което беше сезирана”, каза още Георгиев.

Моралът, който ГЕРБ иска от всички, се отнася и за тях

„Искам да се обърна към централното ръководство на ГЕРБ и да го попитам дали продължава да подкрепя инж. Иван Тотев, като кмет на гр. Пловдив, защото, както е видно, беззаконията в Пловдив продължават, а моралът, който ГЕРБ иска от всички, се отнася и за тях”, заключи Калин Милчев, народен представител от ПГ на КБ.