Красимир Янков: Ще изпълним обществения договор с нашите избиратели

Nov 08, 2013 Новини БСП 0 945

В момента БСП е мандатоносител, което е отговорност и задължение

В момента БСП е мандатоносител, което е отговорност и задължение. Ние сме убедени, че ще изпълним обществения договор с нашите избиратели, като част от европейската заявка за по-добър живот и изравнен стандарт за всички граждани на Европейския съюз. Това заяви пред участниците в конференцията на генералните секретари на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ във Варшава народният представител от Коалиция за България и организационен секретар на левицата Красимир Янков.

„Изборният  резултат на партиите-членки на ПЕС трябва да е достатъчен, за да сме водещи в политиката на Европейския съюз. Изборът на Мартин Шулц за председател на Европейската комисия е най-логичното очакване от нашите членове, симпатизанти и поддръжници“, подчерта Янков.

"Европа се нуждае от рязка промяна на посоката, от ново управление, основано на демокрацията и участието. Общият кандидат на ПЕС за Председател на ЕК трябва да изразява волята и да защитава интересите на европейските граждани, за да върне надеждата на хората в Европа“, заяви от своя страна председателят на Европейския парламент  Мартин Шулц.

Организационният секретар на левицата  сподели с участниците в конференцията опита на БСП от събирането на подписи за предизвикване на референдум за АЕЦ „Белене“, участието в проведения референдум и добри практики от „Избори 2013“, които са помогнали на партията  да разшири влиянието си.