Борислав Гуцанов: Няма критична маса за предсрочни избори

Nov 16, 2013 Новини БСП 0 1163

Мисля, че ще се намери нормалният диалог и развой на събитията днес, тъй като феновете на „Левски“ и ЦСКА имат своето право от години по този начин да изразяват отношението към клубовете си, както и нашите членове, симпатизанти и хората, които подкрепят това правителство

Мисля, че ще се намери нормалният диалог и развой на събитията днес, тъй като феновете на „Левски“ и ЦСКА имат своето право от години по този начин да изразяват отношението към клубовете си, както и нашите членове, симпатизанти и хората, които подкрепят това правителство. Не считам, че ще се стигне до сблъсъци. Това заяви народният представител от ПГ на КБ Борислав Гуцанов в ефира на БНТ. Той изрази мнение, че трябва да има диалог и между политическите партии, и между хората. „Диалогът е ключовата дума, която може да изкара страната от положението, в което се намираме. За да се стигне до днешния ден, трябва да погледнем какво се случи през последните години и защо се задълбочаваха проблемите, най вече в икономиката и в отношенията между институциите. Ние много бързо забравихме този период, а той е първопричината да се стигне до тази ситуация, в която се намираме в момента“, каза още депутатът. Той посочи, че днешния митинг, организиран от БСП се прави, защото на много хора им е писнало да чуват как това правителство нямало подкрепа. „Бях много изненадан, като лидер на варненската организация на БСП до преди няколко седмици, какво е желанието на хората да дойдат на митинга. Ако на този кабинет му се даде възможност да функционира по нормален начин, той ще даде изключително добри резултати за развитието на страната и най-вече на икономиката. Това е и причината да няма критична маса за предсрочни избори. Когато се изчерпа възможността този кабинет да върши работа, която е в полза на държавата, то тогава ще се стигне до такива избори“, категоричен бе народният представител.

Борислав Гуцанов коментира и действията на полицията по време на протестите: „Поздравявам полицаите за огромното самообладание, което запазват. Не знам дали друга полиция, в друга европейска държава по този начин би се държала“. По думите му не трябва да се забравя, че хората изразяват свободно позицията си сега, по време на това управление, а не при предишното, когато никой не е посмял да изрази публично несъгласието си с управляващите.