Димчо Михалевски: Община Бургас има зелена светлина за строителство на Дневния център за деца с увреждания в Морската градина

Nov 25, 2013 Новини БСП 0 880

Община Бургас има зелена светлина, за да реализира проекта за социален дом за деца с увреждания в Mорската градина

Община Бургас има зелена светлина, за да реализира проекта за социален дом за деца с увреждания в Mорската градина. Това съобщи депутатът от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски. С негово съдействие още в петък Министерството на регионалното развитие е изпратило писмо до община Бургас, с което се дава разрешение за изграждане на дом за деца с увреждания на мястото на старите казарми в парка. „Министерството на регионалното развитие даде  положително становище по повод второто запитване от страна на община Бургас за допускане на отклонение на строителните правила и норми при строежа на дневен център в Морската градина на Бургас“, каза Михалевски  и посочи, че сега вече община Бургас и Неправителствената организация „Равен старт“ имат пълна свобода, за да реализират проекта, част от плана за интегрирано градско развитие на Бургас в новия планов период на ЕС.

„Народните представители от Коалиция за България работим активно с местната власт по важните проекти за развитие на региона“, подчерта инж. Михалевски и добави, че в негово лице кметовете от областта имат верен партньор. „За пореден път опровергахме колегите от ГЕРБ, които изричат неистини,  когато коментират  реализацията на определени проекти“, посочи още народният представител.

Михалевски, в качеството си на председател на Комисията по регионална политика и местно самоуправление в Народното събрание,  се зае активно с решаването на проблема около строителството на  центъра  в Морската градина, след като бе сезиран, че общината среща трудности  със строителните норми.