Tатяна Буруджиева: На семинара ще бъде направена равносметка за първите 6 месеца

Nov 29, 2013 Новини БСП 0 775

Тези формати - народни представители, заедно с правителството, излъчено и подкрепено от тях, обикновено се събира по ключово важни проблеми

Тези формати - народни представители, заедно с правителството, излъчено и подкрепено от тях, обикновено се събира по ключово важни проблеми. В случая става дума за първите 6 месеца от това управление. Това заяви Татяна Буруджиева, народен представител от ПГ на КБ, пред журналисти по повод семинара на ПГ на КБ, ПГ на ДПС и представители на МС. „Ние сме длъжни да се опитаме да направим оценка на всички плюсове и минуси, на това какво е постигнато и още по-важното е да се види как през следващата година с бюджета, който ще гласуваме от следващата седмица в НС, ще могат да бъдат реализирани точно приоритите и политиките, които бяха заложени в програмата, когато избирахме това правителство“, допълни тя.

Буруджиева обясни, че мотото на семинара е: „Държавност. Икономика. Справедливост“. „Идеята е следната – три са ключовите проблеми, с които би трябвало да се справи това управление. Първият сме го нарекли „Държавност и възстановяване на демокрацията“ и затова в него ще обсъждаме Изборния кодекс, докъде и как вървим, все пак следват избори догодина, какви ще са целите и какво ще се опитаме да постигнем“, заяви народният представител от КБ. По нейните думи по-важното е как да бъде възстановена държавата в нейната изконна същност. „Държавата, в крайна сметка, трябва да гарантира сигурност на гражданите, от гледна точка на лична, национална и финансова сигурност, защото няма дейност в държавата, която да може да се изпълнява без финанси“, каза тя.

„За първите 6 месеца се опитахме максимално да се предпазим от това да говорим колко е лошо наследството, но въпреки всичко общата оценка е, че състоянието на държавата не е добро. Няма я държавността, администрацията не функционира с необходимото качество и потенциал, а това се отразява най-вече върху възможностите на икономиката и възстановяването на социалната справедливост“, категорична е Буруджиева.

Депутатът от КБ обясни, че очакванията от семинара са да бъде направена равносметката, „основно за това, което ние можем и сме свършили“. „Целта на семинара е и да можем да стигнем до решения, които да подкрепим заедно с ДПС в зала. По конкретните ключови въпроси част от дебата ще бъде за сближаване на накои разминавания“, заключи Татяна Буруджиева.