Станишев: Правителството започна да изпълнява ангажиментите си от първия ден

Юни 09, 2013 Новини БСП 0 1135

Очаквам от министрите не политически решения, а работа за хората

Очаквам от министрите не политически решения, а работа за хората. Българите трябва да почувстват, че държавата мисли за тях. Трябва да има правителство на разума, вместо популизъм, правителство, което да върши работа, вместо да се хвали. Това зави председателят на БСП и на ПГКБ Сергей Станишев в предаването „Тази неделя" по bTV. „Нека да съдим правителството по неговите дела", добави Станишев. Той подчерта, че за първи път в България има програмно правителство с ясни ангажименти, които започнаха се да изпълняват от първия ден. Лидерът на БСП обърна внимание на първите мерки на кабинета - увеличаване на парите за отглеждане на деца до 2 години, помощ за първокласниците, разширяване броя на хората, които получват енергийни помощи.

Моята кауза е промяната и възстановяването на демократичната държавност

Попитан от водещата кой е архитектът на правителството, Станишев беше категоричен, че това са българските граждани. Председтелят на БСП напомни, че две трети от хората на изборите гласуваха против статуквото, против управлението на ГЕРБ и казаха, че искат промяна. „БСП показа, че чува гласа на хората, които протестираха. Показахме, че действително се стремим към реална промяна. Аз не се боря за власт. Имам кауза - да се реализира промяна, да се възстанови демократичната държавност", подчерта Станишев.

Излиза наяве истината за управлението на Борисов и ГЕРБ

„Никога не съм имал тайни договорки с ГЕРБ или с лидера на ГЕРБ. Затова съм щастлив човек - никога не съм си правил илюзии за характера на това управлрение", каза лидерът на БСП. Той изтъкна, че все повече истини за управлението на Борисов започват да излизат наяве - за мачкането, за рекета, за подслушването, за дефицита в бюджета, за реалното състояние на държавата. Станишев разказа, че при пътуването си до Брюксел в самолета при него е дошъл бизнесмен, който му е разказал как е бил рекетиран. „Помолих финансовият министър да разпореди проверка. За тази практика са ми разказвали десетки и стотици хора. Този модел трябва да спре", категоричен беше Станишев.