Захари Георгиев: Авиоотряд 28 не е бащиния. Недопустимо е да се унищожават документи за полетите

Юни 05, 2013 Новини БСП 0 1295

  Авиоотрядът не може да го ползва кой когато си поиска

 

Авиоотрядът не може да го ползва кой когато си поиска. Това не е бащиния, заяви депутатът от ПГКБ Захари Георгиев по време на дебатите за създаване на временна анкетна комисия за Авиоотряд 28. Георгиев остро възрази срещу опитите да се забули в тайна дейността на авиационния оператор. „Недопустимо е да се унищожават документи, в които са видими какви са били пътниците и товарите, които са се пренасяли", възмути се депутатът и добави - „не допускаме, че полетът на футболни отбори е специална задача".

Петър Мутафчиев също напомни, че многократно е била отказвана информация за пътуванията на управляващите от ГЕРБ. „Създадоха се съмнения, че има нарушения - както по отношение на финансите, така и за начина на ползване, спазването на законите и на правилника на Авиоотряда. Това съмнение се засили още повече, когато и служебното правителство, и сегашното ръководство на отряда отново отказаха информация", добави депутатът от Коалиция за България.

Според Антон Кутев комисията е трябвало да бъде създадена, още когато избухна скандалът с Бистришките тигри. „Къде спахте? Защо не сте си свършили работата, вие от ГЕРБ?", обърна се Татяна Буруджиева към бившите управляващи. Димитър Горов предложи да се установи и какво се е случвало с полетите с хеликоптери. „Има определени въпроси по отношение на ефективността и начина, по който са използвани", изтъкна Горов.