Мерджанов: Непрекъснато сме защитавали тезата, че сме за диалог с протестиращите граждански сдружения

Юни 03, 2013 Новини БСП 0 877

В този парламент ще създадем условия за действително работещ диалог с всички граждани, които имат критични бележки и нови предложения, за да може да заработи Форумът „Открит парламент"

В този парламент ще създадем условия за действително работещ диалог с всички граждани, които имат критични бележки и нови предложения, за да може да заработи Форумът „Открит парламент". Против сме обаче да не се даде и най- малък шанс на току що избраното правителство. Това заяви депутатът от Коалиция за България Aтанас Мержданов в ефира на ТВ7. „Даваме си сметка, че българските граждани няма как да чакат. Не сме загубили нито ден", добави

Мерджанов и напомни колко бързо бяха структурирани Народното събрание и правителството. „От бързината, от хладнокръвието и от диалога, който правителството и мнозинството в парламента ще провеждат, ще зависи успехът на всяко едно действие на институциите", подчерта депутатът от левицата.  

Мерджанов напомни, че БСП е партията, която най-много е давала доказателства че се съобразява с гражданските протести, плащайки с цената дори на връщане на мандати през годините. „Ние непрекъснато сме защитавали тезата, че сме за диалог с протестиращите граждански сдружения. Друг въпрос е дали при вчерашните протести имаше граждански искания. Те по-скоро бяха политически. . Според него трябва да се провери спазен ли е законът, защото има съмнения дали е дадено разрешение за протест пред Позитано.

„Ако държим, че сме правова държава, съответните власти да си свършат работата",  заяви Мерджанов, помолен от водещите да коментира твърденията, че Борисов и Цветанов покровителстват по някакъв начин наркотрафика. Мерджанов изтъкна, че промените в Закона за ДАНС и по- специлано преместването на ГДБОП в Агенцията слагат край на порочната практика да се използва МВР за конкретни корпоративни, партийни нечисти цели.