БСП- Варна: Доц. Бозов реално показа желание за промяната в управлението на общината

Юни 03, 2013 Новини БСП 0 731

  Борислав Гуцанов внася питане в парламента и при транспортния министър къде са парите от японския заем за пристанището            „Много бързо трябва да бъде променен начинът на работа в общината и доц

 

Борислав Гуцанов внася питане в парламента и при транспортния министър къде са парите от японския заем за пристанището

 

         „Много бързо трябва да бъде променен начинът на работа в общината и доц. Христо Бозов реално вече показа решителност да свърши това, особено с уволненията, които направи и които бяха знакови. В негово лице ние виждаме желание да се работи в тази посока. БСП вече заявихме, че новият кмет на Варна трябва да е обединяваща фигура, която да бъде подкрепена от широк кръг политически партии, граждански и неправителствени организации, какъвто е доц. Бозов" - това заяви на пресконференция във Варна Борислав Гуцанов, председател на Градския съвет на БСП - Варна. Той допълни, че на града е необходима връзка между централната и местната власт, за която той и колегите му в парламента заедно с доц. Бозов ще работят.

         Доц. Христо Бозов е кандидатът за кмет на Варна, зад когото структурата на БСП в морския град застава на предстоящите предсрочни избори на 30 юни. Девет общо са кандидатите, които ще мерят сили на вота.

         „Сред основните неща, които ме стимулираха да се кандидатирам, е подкрепата на гражданското общество най-вече по отношение на промени по посока прозрачност и контрол върху дейността на администрацията. Макар и в трудни условия действията, които предприех в краткия период до голяма степен успокоиха обстановка в града, защото бяха в посока бързото изпълнение на исканията на протестиращите към общинската администрация", каза доц. Христо Бозов. Той добави, че екипът му е показал, че има воля за промяна и даде за пример спирането на строежите в Морската градина - проблем, който години наред стои на дневен ред пред управлението на града.

         „Вземам анонс от думите на г-н Гуцанов, за да потвърдя, че общината бързо трябва да започне да функционира на пълни обороти. Варна се нуждае от инвестиции за благоустрояване, за инфраструктура,  за решаване на проблема с недостига на места в детските градини, за проекта Варна - културна столица на Европа, изпълнение на проекта за преместване на пристанището. В града трябва да се случат нови неща, хората да усетят, че живеят в европейски развит града. По тези въпроси срещнахме пълно разбиране и покриване на целите с Българската социалистическа партия и ще работим заедно", каза още Бозов.

         Борислав Гуцанов за пореден път категорично заяви, че БСП продължава да отстоява исканията си за избори за нов общински съвет. Той беше категоричен, че докато няма избран кмет и легитимен председател на Общинския съвет, не трябва да се вземат прибързани решения, тъй като те могат да навредят на града. И добави, че един от най-важните проекти за града е преместването на пристанището, което е и част от програмата на БСП.

         „Ще внеса искане до парламента и министър на транспорта, за да стане ясно къде са парите от японския заем, дадени специално за този проект. Надявам се, че всички варненски депутати, независимо от партийната си принадлежност, ще застанем зад този проект и зад бързото стартиране на изграждане на дълбоководния терминал и новия контейнерен терминал", каза още той. И обяви, че ще инициира среща на народните представители избрани от Варна, за да обсъдят приоритетите на града и да набележат план за тяхното изпълнение.