РЗС и НФСБ излъчват агресия и конфронтация в деня на Ботев

Юни 02, 2013 Новини БСП 0 933

Днес е денят на Ботев

Днес е денят на Ботев. Днес е денят, в който всеки един от нас изразява своята признателност към героите на България, към тези, които жертваха живота си за нашата родина. Ден на признателност, ден на смирение. Ден, в който две политически сили избраха да проведат протести пълни с агресивни лозунги и политическа конфронтация пред централата на БСП. С тези думи зам.-председателят на НС и член на ръководството на БСП Мая Манолова изрази възмущението си от протеста на РЗС и НФСБ.

Мая Манолова бе категорична, че БСП винаги е уважавала гражданските протести. „Точно гражданските протести свалиха правителството на Бойко Борисов през февруари,  но е редно да се запитаме дали днешните протести бяха граждански? Граждански ли е протест, в който не чухме нито едно гражданско искане, нито едно потъпкано право на граждани", попита Манолова. Тя бе категорична, че няма нито едно конкретно действие на новоизбраното правителство, което да е предизвикало агресията на РЗС и НФСБ.

„Днес се иска оставка на едно правителство, което е буквално на три дни. Всъщност кои организираха този протест, след като първата среща на ГЕРБ в НС бе точно с партията на Яне Янев. Ясно е, че зад Яне Янев прозира лицето на ГЕРБ и на Бойко Борисов. Отново РЗС ще бъде инструмент за открита политическа конфронтация на ГЕРБ", категорична е Мая Манолова.

По думите й възниква и основателния въпрос за законноста на протестите днес. „Столична община е дала разрешение за две шествия - на РЗС и НФСБ от Дондуков до парламента и от Борисовата градина до парламента. Шествието пред централата на „Позитано" 20 беше абсолютно незаконно", каза още Мая Манолова.