Сергей Станишев към кандидатите за министри: Вашия успех ще бъде успех за България

Май 29, 2013 Новини БСП 0 1016

  Вашият успех ще бъде успех за България - и за младите и за старите, за бедните, за бизнеса, за всички хора в страната

 

Вашият успех ще бъде успех за България - и за младите и за старите, за бедните, за бизнеса, за всички хора в страната. Пожелавам ви да закарате кораба България в спокойни води, в които всеки ще има възможност да се развива независимо от партийната си принадлежност. Без значение дали е от БСП, ГЕРБ, ДПС или АТАКА да бъде свободен и да има възможност за развитие и бъдеще. На добър час. С тези думи лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев се обърна към кандидатите за министри, преди гласуването на кабинета „Орешарски" в НС.

Според него днес България се нуждае не от партийно правителство, а от програмен кабинет работещ за българската държава. „Убеден съм, че предстоят много изпитания. Трябва да преминете между много скали и под много обстрели. Много лесно се губи доверието затова не се самозабравяйте. Важно е да се излезе от мандата с достойнство и да отговорите на очакванията на българските граждани", каза Сергей Станишев.

По думите му само активна работа в интерес на българските граждани може да възстанови доверието им в българските институции. „Гледайки програмата на кабинета обаче виждаме много ясни знаци. Върховенството на закона излиза на първи план. Особен акцент става и ефективната работа с европейските институции. Има ясен знак към знанието. Това е кабинет на хора образовани и подготвени, който ще служи на хората и ще защитава техния живот и сигурност", категоричен е Сергей Станишев.

Лидерът на БСП изтъкна, че компромиси и сделки с никого няма да бъдат правени. „Сделка с никого няма да има. Компромис със закона няма да има. Това е програмно правителство призвано да извади страната ни от кризата", убеден е Станишев. Той е категоричен, че нито една партия не може да се справи сама и да изведе България на пътя на развитие.

Сергей Станишев отбеляза, че не е фаталист и не вярва, че числото 13 е фатално. „Обществото ни обаче е разпокъсано и обезверено. Нуждаем се от истински държавници, които да работят и да носят отговорност, а не само да се вайкат и да се оплакват, както беше през последните 4 години", убеден е лидерът на БСП.